Bankalar müşterilerine sundukları kredileri belirli vadelerde taksitler halinde geri almaktadır. Taksitlerini düzenli şekilde ödeyemeyen kişiler ise bu süreçte olumsuzluklar karşılaşmakta ve hatta yasal sürece başvurulmaktadır. Bu durumları yaşayan kişiler “Kredi kaç ay ödenmezse icralık olur?” sorusunun yanıtını aramaktadır.
Kredi Kaç Ay Ödenmezse İcralık Olur?
Kredi taksitlerinin düzenli şekilde ödenmesi gerekmektedir. Belirlenen son ödeme tarihlerinde yapılmayan ödemelerde bankalar borçlu kişiye ulaşarak ödemeyi hatırlatmaktadır. Ödemeler yapılmadığında kişinin banka sicili kötü etkilenmekte ve daha sonraki süreçte bankacılık işlemlerinden yararlanma imkanı azalmaktadır.
Kredi taksitinin 90 gün boyunca ödenmemesi durumunda banka yasal süreci başlatabilmektedir. Bu süre boyunca borca faiz de işlenmektedir. 90 günlük süre sonunda bankalar tarafından dava işlemi başlatılır. Borcun ödenmemesi durumunda ise avukatlar yoluyla icra süreci başlatılır.
İcra süreci ile banka hesaplarınıza bloke koyabilmektedir. Bu süreçte ana borca faiz işlemeye devam etmektedir. Yasal takibe düşen krediyi kullanan kişi icra takibinin başlamasıyla, bankayla ve banka vekili olan avukatlarla görüşerek borcun ödemesi konusunda anlaşabilir ve taksitlendirme yoluna gidilebilir. Ancak burada görüşülen kişilere ödemenin yapılacağına dair güven ilişkisi oluşturmanız gerekmektedir.
Kredi geri ödemelerinde geciktirdiğiniz her taksit için gecikme faizi ile daha fazla öderken bir sonraki kredi kullanımları için kredi notunuz düşme eğilimine girmektedir. Bu da kredi kullanmanıza engel olabilir.
Sonuç olarak kullandığınız kredinin geri ödemesinde 90 günlük süre geçimi ile yasal takip başlatılarak maaşınıza icra konulabilir.
Bireyse kredi borcu ödenmezse haciz gelir mi?
Banka tarafından tanınan süresinin dolması ile yasal süreç başlatılmaktadır. Hesaplara bloke konması, maaşa el konulması gibi işlemlerin yanı sıra haciz de başlatılabilmektedir.
1 ay kredi borcu ödenmezse ne olur?
1 aylık kredi borcunuzu ödemediğinizde kredi notunuz düşer ve borca faiz işlenir. Bu gecikme daha fazla uzamaz ise sadece bu yaptırımlar uygulanır.
Kredi 2 ay ödenmezse ne olur?
Kredi 2 ay boyunca ödenmez ise kredi notunuz olumsuz etkilenir, borca faiz işlenir ve ödemeniz için tarafınıza bilgi mesajları gönderilir. Ödemediğiniz her an borcunuz artacaktır.
Kredi borçları için yasal takip süresi kaç gün?
Kredi ve kredi kartları borçları için yasal takip süresi 90 gündür. 90 gün boyunca borcunu ödemeyen kişilere avukatlar yoluyla yasal takip başlatılmaktadır.
Yasal takibe düşen borç ödenmezse ne olur?
Yasal takibe düşen kredi borcu ödenmezse hesaplarınıza bloke konabilir, maaşınıza el konulabilir veya mal varlıklarınıza haciz işlemi uygulanabilir. Bu nedenle borcun ya tamamen ödenmesi ya da yapılandırılması gerekmektedir.
Yasal takip borçları ne zaman silinir?
Yasal takibe giren kişilerin sicili kötü etkilenmektedir. Bu borcun banka sicilinden silinmesi için ise 5 yıl geçmesi gerekmektedir.
Kredi kartı borcu ödenmezse eve icra gelir mi?
Kredi kartı borcu 90 gün boyunca ödenmez ise yasal işlem başlatılır. Yasal sürecin sonucunda eve icra gelebilmektedir.
Yapılandırılmış kredi borcu bir ay gecikirse ne olur?
Yapılandırılmış kredi borcu bir ay gecikirse faiz uygulanır. Bu süreçten elbette kredi notunuz da olumsuz etkilenecektir.
İpotekli kredi ödenmezse ne olur?
İpotekli kredi 3 ay boyunca ödenmezse yasal takip başlatılır. Yasal takibin sonucunda ipotekli mal varlığına el konulabilir. Noter huzurunda mal varlığının değeri tespit edilir ve kredi borcu için alınır.
Konut kredisi borcu kaç ay ödenmezse icralık olunur?
Konut kredisi borcu 3 ay yani 90 gün boyunca ödenmezse icralık olunur. Yasal takibin sonucunda icra kararı çıkabilir.
Kredi ödemesi kaç gün gecikebilir?
90 günü aşmayan kredi ödemesi gecikmelerinde yasal süreç başlatılmamaktadır. Ancak faiz işlemekte ve kişinin kredi notu olumsuz etkilenmektedir.
üç ay geçti hala bir haber yok. ödemedim kredi borcumu. Ne Olur?