Tatil kredileri
Tatil Kredileri

Tatil kredisi finans kuruluşları tarafından verilen bir kredi türüdür. Uluslararası bankacılık sistemi içerisinde tatil kredisi adında bir kredi türü yer almaz. Daha çok promosyon olarak, tatil satışı gerçekleştirme amacı ile bankalar ve finans kuruluşları tarafından ön plana çıkarılmış bir pazarlama ismidir. Son zamanlarda yine büyük tatil siteleri, büyük oteller ve acenteler bu finans kuruluşları ile iş birliği yaparak ertelemeli, düşük faizli ya da geri iadeli tatil kredisi seçeneklerini ön plana çıkarmışlardır.

Bu sebeple tatil kredisi satın almak istediğinizde öncelikle bankalar ve büyük acentelerin internet sitelerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

İnternette tatil kredisi diye bir arama yaptığınızda birkaç istisna hariç çoğunlukla bankaların internet sitelerine ve ihtiyaç kredisi ekranlarına yönlendirilirsiniz. Bu sebepledir ki, ihtiyaç kredisi imkânı daha fazla olduğu için faiz oranlarına göz atarak bu kredi seçenekleri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Tatil Kredisi Veren Bankalar

Aslına bakılırsa tatil kredisi vermeyen banka yok gibidir. Gerçek anlamda bir acente ile anlaşma yapan ve bu acentelerle birlikte sıfır masraf ve düşük faiz ile kredi veren banka listeleri aşağıda yazılmıştır. Buraya önemli bir parantez açmak isteriz ki, aşağıda liste halinde size sunduğumuz banka isimleri sıralaması güncel kampanya aralığına göre belirtilmiştir.

  • Fiba Banka
  • Ziraat Bankası
  • Teb
  • İş Bankası
  • Denizbank
  • Halkbank
  • Garanti Bankası
  • Finansbank
  • Akbank
  • Vakıfbank
  • Yapı Kredi

Tatil Kredisi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikli olarak tatil kredisinin ortalama bir ihtiyaç kredisi ile aynı özelliklere sahip olduğunun altını çizmiştik. Bazı basit istisnaları olduğundan da bahsetmiştik. Buna göre istisnaları acenteler ile bankaların iş birliği yapması durumunda ortaya çıkar. Yani ucu açık bir tatil kredisi yerine bir acente ile iş birliği içerisinde hazırlanmış olmasına özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Bankaların iş birliği içerisinde olduğu acenteler bazı zaman aralığında daha yöresel olarak tatil imkanı sunabilir. Banka ile acentenin kredi iş birliği yapmak dışında bir bağları olmadığını da unutmayın. Bu sebeple banka kredi veriyor diye tüm acentelerin kaliteli bir şekilde hizmet sunmasını da beklemeyin.

Tatil kredisi
Tatil kredisi

Bu sebeple tatile çıkmadan önce ya da tatil kredisi almadan önce: İlk olarak acenteyi araştırın. İnternette o acente hakkında daha önce yazılmış yorumları görebilirsiniz. Aynı zamanda internet üzerinde oteller hakkında da bilgi sahibi olmanız mümkün olur.

Mutlaka ama mutlaka birden fazla bankanın imkanlarını karşılaştırın. Söz konusu olan tatil kredisi olduğunda bankaların bir alt limiti yoksa da ortalama tutar ve masraflar bakımından birbirine yakın olması gerekir.

Bir diğer önemli konu başlığı ise ödeme seçenekleridir.

Tatil Kredisi Ödeme Planı Hakkında

Tatil kredilerinin ödeme planlarında genellikle televizyon reklamlarında şu şekilde bir görüntü ile karşılaşırsınız. “Şimdi al eylülde öde!” yani başka bir deyiş ile banka yada acente size şunu demek istiyor. Şimdi satın alın ve dert etmeyin eylül ayına kadar bunu düşünmenize gerek yok! Yalnız burada asıl dikkat edilmesi gereken konu şudur: Ne kadar dikkat edilirse edilsin bir taksit ertelemesi yapılırsa illa ki onun için ekstra bir faiz eklemesinin yapılmış olması şarttır.

Bu sebeple şimdi ödemeye başlamak mı? Yoksa eylül ödemeye başlayıp çok daha fazla faiz ödemek mi? Bu tamamen size kalmış bir seçimdir.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu başlığı ise, aylık bazda ödemeler hakkında bilgi sahibi olmanızdır. Başka bir deyiş ile şunu söyleyebiliriz ki, örnek vermek gerekirse tatil kredisi almayı düşünüyorsunuz ve 4 kişilik bir ailenin tatil masrafları 20.000 TL tutuyor. Bunu size aylık kaç lira vade ile veriyor. Günümüz şartlarında aşağıda sizin için birden fazla ödeme planı hazırlanmış ve gerekli örneklendirme yapılmıştır.

Tatil Kredisi Vade ve Faiz oranları

Söz konusu olan tatil kredisi olduğunda, birbirinden farklı bankaların birbirinden farklı faiz oranları ortaya çıkar. Örneğin hala güncel olan yeni bir kampanyada FibaBanka sıfır faiz ile kredi veriyor! Tüsab ile yapılan anlaşma neticesinde banka ilgili acente listesinden seçim yaparak faizsiz kredi almak isteyenlere kolaylık sağlıyor. Üstelik bunu 500 – 50.000 TL arasındaki ihtiyaç aralığından da belirliyor.

Yalnız FibaBanka’dan kredi çekmek kadar önemli olan bir konu ise uygun özelliklere sahip bir acente bulmakta gizli. Çünkü samimi olmak gerekirse ilgili krediden faydalanmak isteyenlerin tercih edeceği acente sayısı bir elin parmaklarını da geçmiyor. Bu sebeple tatil kredisi alırken dikkat edilmesi gerekenler başlığında yeni bir kalem daha ortaya çıkmış oluyor.

Yukarıda saydığımız 10’a yakın bankanın ayrı ayrı tatil kredisi oranlarını yazmayacağız. Çünkü başvuran kişinin kredi puanına bağlı olarak bazı bankalar bu oranları esnetip daha yukarıya çıkarabiliyor.

Bizler katalog üzerinden bankaların kredi oranları hakkında ortalama rakamlara yer vermeye çalışacağız. Şöyle ki; örnek vermek gerekirse son tatil kredisi haberlerinden bir tanesi de Ziraat Bankası’ndan gelmişti. Habere göre banka 36 ay vadeye kadar tatil kredisi veriyor.

Üstelik bu kredinin şu şekilde enteresan bir özelliği daha var! 36 aya kadar taksitli olan bu kredinin ilk taksitini acente, ikinci taksitini ise banka veriyor. Bu bankanın anlaştığı acente sayısı ise diğer bankalara göre daha fazla!

  • Jolly Tur
  • Ets Tur
  • Setur
  • TatilBudur
  • Gezinomi
  • Touristica
  • Tatil Sepeti

Tatil Destek Kredi Paketleri

Bu kredi paketi son dönemlerde daha da ünlü olmuştur. Normalleşme sürecine daha hızlı adapte olmak ve turizm acentelerinin yüklerinin alınması için bankalar acenteler ile iş birliği içerisinde tatil destek kredi paketleri oluşturmuştur.

İlk olarak geçen sene oluşturulan bu paketlerde vadeler 9 ay sonra başlayacak ve krediler 0.67 oranına kadar düşecekti. Hali hazırda bu şekilde bir tatil destek kredi paketi bulunmuyor. Yalnız o dönem pandemi sonrasında adaptasyon daha kolay olacağı için bu şekilde bir seçenek ön plana çıkmaktaydı. Şimdi ise bu kredinin biraz daha farklı bir versiyonu ön plana çıkmış durumda…

Tatil destek kredisinden faydalanabilmek için öncelikle Ziraat, Halkbank ve Vakıfbankta hesabınız olmalı ve maaş müşterisi olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda Bireysel Emeklilik Sistemi’nden faydalanan kişilerde tatil destek paketinden yararlanabilir.

Tekrar altını çizmek isteriz ki, pandeminin ilk dönemlerinde olduğu kadar cazip ve ayrıcalıklı bir seçenek olarak ön plana çıkmaz. Bu sebeple tatil destek kredisi söz konusu olduğunda ayrıcalıklı bir adresten destek almak önem kazanır.

Ne Yapmalı?

Öncelikle kredi almak istediğiniz zaman faiz oranlarına ve ödeme seçeneklerine göz atın. Aynı zamanda normal bir ihtiyaç kredisi de hesaplatabilirsiniz. Eğer arada çok ciddi bir fark oluşmuyorsa ilgili krediyi almak için ulaşabilirsiniz. Eğer kredi arasındaki fark çok olmuyorsa bu sefer de sadece krediyi ihtiyaç olarak çekebilir ve tatil planlarına hemen başlayabilirsiniz.

Şurası unutulmamalıdır ki, doğru zamanda tatil kredisi kullanmak erken rezervasyon ve doğru oteli bulmak sizi gerçek anlamda iyi bir tatile hazırlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir