Eğitim kredisi nasıl alınır
Eğitim Kredisi Nasıl Alınır

Önceki yıllarda olduğu gibi bankalar 2016 yılı sonlarına geldiğimiz bu günlerde okulların açılması, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından, eğitim kredileri kampanyaları düzenlemeye devam ediyorlar.

Bankalar çocuklarımızın ortaokul, lise, üniversite olsun özel okullara kayıtlarının sağlanması ve ödemeleri taksitler halinde yapabilmeleri adına eğitim kredisi vermektedirler. Bankalar verdikleri krediler karşılığı çocuğunuzun okula kayıt belgesi, okul faturası gibi dayanak belgeler ile başvuru sahibinin isteği doğrultusunda ya okul hesabına eft yapıyorlar yada müşterilerine nakit olarak verebiliyorlar.

Bankaların verdiği eğitim kredilerinin miktarları ve vadeleri değişiklik gösterdiği gibi başvuru sırasında ücret bordrosu, gelir belgesi, SGK belgesi gibi ek belge talebinde bulunabilirler.

Bazı bankalar kamu çalışanlarına, öğretmen, asker, polis ve doktorların çocuklarına eğitim kredilerini daha uygun faiz oranları ile vermekte olup, bu bankalar görev yaptıkları kuruma ait görev belgesini de istemektedirler.

18 Yaşını geçen öğrenciler eğitim kredilerine gelir beyanında bulunup, bunu belgelendirmeleri halinde; kendileri başvurabildikleri gibi, 18 yaş altı öğrencilere anne veya babaları kredi başvurusunda bulunabiliyor.

Eğitim kredisi alabilmek için öğrencinin eğitim giderinin ibrazına dair belge, bankaya sunulmalıdır. Bu belge öğrenci kayıt belgesi, okul ücretinin ödendiğini gösterir belge (fatura vs.) olmalıdır. Bankalar yaptıkları kampanyalar ile 24 ay ile 60 ay arasında vadeler ile 10.000 TL  ile 100.000 TL arasında öğrenci kredisi imkanı sağlamaktadırlar.

Çalışmayan öğrenci kredi alabilir mi?

Çalışmayan öğrencilere bankalar kredi vermek istemezler. Bunun sebebi de çok açıktır. Verdikleri kredinin geri dönüşünün olmayacağından hareketle riske girmek istemezler. Ancak öğrencinin her hangi bir geliri var ise ve bu geliri beyan edebilirse, üzerine taşınır veya taşınmaz mülk varsa rehin ederek kredi kullanabilir.

Öğrenci banka ile daha önce çalışmışsa, bankaya  ait kredi kartı kullanarak, asgari tutarını gününde ödemiş ise kredi notu yüksek olabilir. Bankalar kredi notu yüksek olan kişilere gelir belgesiz kredi imkanı sağlayabilmektedir.

Diğer bir hususta öğrenci eğer ihtiyaç kredisi kullanmak istiyorsa, bankanın isteği doğrultusunda gelire sahip bir yada iki kişinin kefilliğini ile kullanabilir.

Öğrencilerin sorunsuz kredi desteğinden faydalanabileceği Kredi Yurtlar Kurumu, bir öğrencinin ihtiyacı olan yeterli miktarı finanse edebilir.

Bankaların verdiği eğitim kredilerini ve vadelerini ayrıntılı olarak incelersek;

Akbank öğrecilere 24 ay vade ile 10.000 TL’ye kadar kredi vermektedir.

Yapı ve Kredi Bankası, “Yapı ve Kredi Eğitim Kredisi ile eğitimin yaşı yoktur”  kampanyası adı altında yurt içi ve yurt dışı eğitim programlarınız için 48 ay vade ile 50.000 TL’ye kadar kredi vermektedir. Bankanın kredi portalında masrafsız, düşük faizli gibi kredi alternatifleri mevcut olup, istediğiniz şartlarda kredi sağlayabiliyorsunuz.

Garanti Bankası, Özel okulda eğitim gören öğrencilere verilen kredilerde 48 ay vade ile 100.000 TL’ye kadar kredi veren Garanti Bankası kamu çalışanlarına özel faiz oranlarında kredi vermektedir.

Odeabank,  özel okul veya üniversitede eğitim gören öğrencilere 60 ay vade ile okul bilgilerini gösterir belge yada fatura karşılığı kredi tahsisinde bulunmaktadır.

Şekerbank , yaptığı kampanya ile eğitim ve öğretim masraflarını karşılamak üzere müşterilerine 48 ay vade 1,45 faiz oranıyla 30.000 TL’ye kadar kredi vermektedir.

Ziraat Bankası her türlü okul, üniversite, kurs ve dershaneler de dahil olmak üzere eğitim gören öğrencilere 36 ay vade ile kredi imkanı vermektedir. Öğrencinin eğitim masraflarını karşılayan aile sahibine kredi verilebildiği gibi sürekli gelir beyanında bulunan ve mesleği bulunan öğrenci ve kursiyerlere de kredi verebilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir