Banka maasa el koyabilirmi
banka maasa el koyabilirmi

Maaşlarımızı aldığımız, havalelerimizi yaptığımız en güvenli duraklarımızdan olan bankalara yatırdığımız bütün varlıklarımıza, bankalar el koyabilir mi? İsterseniz bu sorumuza cevap bularak, sizleri aydınlatalım.

Banka Maaşa El Koyabilir mi?

Kredi almak için müşteriler bankadan yardım talep etmektedirler. Çeşitli nedenlerden dolayı bankadan müşteriler kredi alırlar. Bankalar müşterilere kredi verirken kredi notuna ve maaşı olup olmadığına dikkat ederler. Banka kredisi  için bankalar ödemelerde eksiklik yaşanması durumunda önlem almak için bu yola başvururlar. Borçların zamanında ödenmemesi durumunda kişinin belli bir mal varlığı yoksa maaşına el koyma işlemleri başlatılır ve taksit borçları bu yolla ödetilir.

Maaşın Ne Kadarına El Konulur?

Kişilerin banka kredilerini ödeyemedikleri durumlar için bankanın maaşa el koyma yetkisi vardır.  Bu durumda normal olan ve kanunlarca gerekli olan maaşın dörtte birine el konulmasıdır. Ancak bazı durumlarda yüksek borçlarda banka maaşın tamamına da el koyma yetkisini kendinde görebilir. Maaşın hepsine el koyarak mevcut olan borcu bir an önce ödettirme politikasını yürütebilir. Böylece sizin oldukça zor bir süreç yaşamanız banka tarafından sağlanabilir.

Mahkemeye Başvurabilirsiniz

Kredi borçlarınızı ödeyemediğiniz durumlar için bankanın maaşın tamamına el koyma durumunda kişiler bu durum için isterlerse mahkemeye başvurabilirler. İhtiyaçların karşılanamaması açısından maaşın hepsine bankanın hepsine el koymasını engellemek için bu konuda avukatınız aracılığı ile devletten destek alabilirsiniz. Oldukça meşakkatli ve uğraştırıcı bir sürecin ardından kazanabilir ve bu zor durumdan kurtulabilirsiniz. Maaşınızın hepsinin değil de belli bir bölümünün bankaya kesilmesi konusunda mahkeme aracılığı ile destek alabilirsiniz.

Kefillikten Dolayı Maaş Hesabınıza Banka Koyabilir mi?

Kredi kullanan birisine kefil olmuş olunabilir. Ancak kefil olunan bankaya olan borcunu ödemediği zaman, bankalar çoğunlukla asıl borçluya SMS gönderip telefon ederek borcun ödenmesini isterken kefil olana yazılı olarak borcun ödenmediği hakkında bilgi gönderir. Asıl borçlu yine ödemeden kaçınırsa kefil olanın maaş aldığı bankadan kredi kullanması halinde kefil olanın maaşına bloke konulur. Bankaya olan borç kadar eksi bakiye kefilin karşısına çıkar ve olan parasını çekemez. Asıl borçlu yine borcunu ödemezse banka direk hesaptan ödeme yaparak alacağı miktarın çekimini sağlar. Ancak başka banka üzerinden ise banka hesabına bloke konulması ya da hesaptan para çekimi yapması mümkün değildir. Bunun için yasal takip yapılmalı ve icra yolu ile tahsile gidilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir