Banka Olarak Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme konusunda farklı seçenekler sunarak müşterilerine yardımcı olmaktadır. Yılların bankası Ziraat Bankası aracılığıyla başka bankalara para transferi yapabilmek için IBAN numarası mutlaka gerekmektedir.
EFT ya da FAST işlemleriyle para transferi sırasında gerekli olan IBAN numarasını öğrenmek için Ziraat Bankası’nın sunduğu yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak yeterli olmaktadır.
Ziraat Bankası IBAN Numarası Nedir?
Ziraat Bankası dışında tüm bankalarda gerekli olan IBAN Numarası, müşterinin kendine özel biçimde hesap işlemlerini gerçekleştirebilmesi için banka tarafından hesap açma sırasında oluşturulan kod olarak tanımlanabilir.
Kişiye özel hazırlanan IBAN numarası ülke kodumuz olan TR ile başlayan ve 26 haneli hesap işlemleri için verilen bir numaradır. IBAN numarası içerisinde kişiye ait olan hesap numarası yer almakta olup, Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme yöntemleri kullanılarak hesap numarası da öğrenilebilmektedir.
26 haneden oluşan IBAN numarasının ilk hanesi ülke kodunu içermektedir ki ülkemizdeki hesapların tümü TR ile başlamaktadır. Sonraki iki hane Ziraat Bankası’na ait olan güvenlik ve kontrol basamaklarına ait rakamlardır ve sonraki 5 hane de Ziraat Bankası’na ait olan kodu göstermektedir. Geri kalan rakamlar ise, Ziraat Bankası müşterisine ait olan hesap numarası tanımlayarak müşterinin bankacılık işlemlerine yönelik rakamları yansıtmaktadır.
Ziraat Bankası IBAN Numarası Öğrenme Nasıl Yapılmaktadır?
Ziraat Bankası üzerinden açılan hesaba ait oluşturulan Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme için banka tarafından 6 farklı yöntem sunulmaktadır. IBAN numarası sorgulama için kullanılabilecek bankacılık kanalları;
- Ziraat Bankası hesap kartı,
- Ziraat Bankası mobil uygulama,
- Ziraat Bankası telefon bankacılığı,
- Ziraat Bankası SMS bankacılığı,
- Ziraat bankası internet bankacılığı,
- Ziraat Bankası şubeleri olarak her müşteriye hitap edecek şekilde düzenlenmiştir.
Hesap Kartı ile IBAN Numarası Öğrenme Nasıl Yapılabilir?
Ziraat Bankası tarafından hesap açtıran tüm müşterilerine hesap kartı hazırlanmaktadır. Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme için ‘’Bankkart Combo’’ adı verilen hesap kartı üzerine bakmak yeterli olmaktadır.
Ön tarafı kredi kartı ve arka tarafı hesap kartı olan geçerli olan kartın ön yüzünde kredi kartı numarası bilgileri yer alırken, arka yüzünde hesap bilgilerine ulaşılabilecek IBAN numarası yazmaktadır. ‘’Bankkart Combo’’ dışında sadece hesap kartı sahibi olan müşterilerde IBAN numarasını kartın ön yüzünde sol alt köşeye bakarak öğrenebilmektedir.
Mobil Uygulamadan IBAN Numarası Öğrenme Nasıl Yapılabilir?
Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme için ‘’Ziraat Bankası Mobil Uygulama’’nın akıllı telefonlara indirilmesi gerekmektedir. Akıllı telefonların işletim sistemine uygun olan markete girerek uygulama kolay bir şekilde ücretsiz olarak indirilebilmektedir.
Apple Store ya da Google Play Store üzerinden uygulama indirildikten sonra giriş yapmak için T.C. kimlik numarası ve ‘’Ziraat Mobil Şifre’’ istenmektedir. Bilgiler girildikten sonra ‘’Devam’’ butonuna tıklayarak Ziraat Bankası hesap bilgilerine detaylı bir şekilde ulaşılabilmektedir. Hesap numarası dışında IBAN numarasının görüntülendiği sayfada IBAN numarası paylaşmak adına numaranın yanında yer alan simgeye tıklayarak farklı uygulamalar aracılığıyla bilgi paylaşımı yapılabilmektedir.
Şayet birden fazla Ziraat Bankası hesabına sahip olan müşteriler de diğer hesaplara ait olan IBAN numara öğrenmek için ‘’Tüm Hesaplarım’’ menüsünden öğrenmek istediği IBAN numarasının ait olduğu hesaba tıklayarak bilgilere ulaşabilmektedir.
Telefon Bankacılığı ile IBAN Numarası Öğrenme Nasıl Yapılabilir?
Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme için Ziraat Bankası telefon bankacılığı numaraları müşterinin sisteme kayıtlı telefon numarasından aranmalıdır. Telefon bankacılığı için telefon 444 00 00 ya da 0850 220 00 00 aranılarak müşteri temsilcisine bağlanılarak gerekli güvenlik sorunları cevaplandırıldıktan sonra IBAN numarası öğrenilebilmektedir.
SMS Bankacılığı ile IBAN Numarası Öğrenme Nasıl Yapılabilir?
İnternet kullanmayan müşterilerini unutmayan Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme için SMS bankacılığı aracılığıyla da sorgulama yapılmasını sağlamaktadır. Ziraat Bankası’na ait olan SMS bankacılığı için kullanılması gereken numara 4747 oluşmaktadır.
SMS bankacılıyla IBAN numarası öğrenmek için telefonun mesaj bölümüne ‘’IBANBİLGİ’’ yazıldıktan sonra hesap kartının son 6 hanesinin yazılması gerekmektedir. 1 SMS bedeli ücretlendirme yapılan sistemde sonuca ulaşmak için mesaj bölümüne yazılan bilgilerin 4747’ye gönderilmesi gerekmektedir.
İnternet Bankacılığı ile IBAN Numarası Öğrenme Nasıl Yapılabilir?
Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme banka internet adres üzerinden internet bankacılığı sayesinde yapılabilmektedir. Bunun Ziraat Bankası internet adresine girildikten sonra ‘’Hesaplama Araçları’’ menüsünde altında bulunan ‘’IBAN Hesaplama’’ butonuna tıklayarak istenilen bilgilerin girilmesi yereli olmaktadır. Açılan sayfada istenilen bilgiler arasında
- Şube kodu,
- Müşteri numarası,
- Ek numara istenmektedir.
Bilgiler girildikten sonra ‘’Hesapla’’ butonuna tıklanması sonucunda IBAN numarası 26 hane olarak verilmektedir.
Şubelerden IBAN Numarası Nasıl Öğrenilir?
Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme için Ziraat Bankası şubelerine gidilerek banka personeli desteğiyle bilgilere ulaşılabilmektedir. Müşteri olarak banka şubesine gidilerek T.C kimlik numarasının bulunduğu herhangi bir kimlik bilgisi sunularak banka işlemleri yapılabilmektedir.
İşlem yapabilmek için hesap kartı ya da T.C. kimlik numarası girilerek gişe numarası alınmalıdır. Banka görevlisine kimlik bilgileri verildikten sonra ‘’IBAN numarası öğrenmek istiyorum.’’ denmesi üzerine gerekli güvenlik sorgulamaları yapıldıktan sonra bilgilerin eşlenmesi sonucunda banka görevlisi tarafından bilgiler paylaşılmaktadır.
Ziraat Bankası Hesap Numarası Sorgulama
Ziraat Bankası hesap numarası öğrenme için kullanılacak yöntemler farklılık göstermektedir. Banka müşterisi olarak uygun yöntem tercih edilerek hesap numarası öğrenilerek para transferi gibi bankacılık işlemleri kolayca yapılabilmektedir. Hesap numarası sorgulama için kullanılabilecek bankacılık kanalları;
- Ziraat Bankası hesap kartı,
- Ziraat Bankası mobil uygulama,
- Ziraat Bankası telefon bankacılığı,
- Ziraat Bankası SMS bankacılığı,
- Ziraat bankası internet bankacılığı
- Ziraat Bankası şubeleri olarak değişik yöntemler kolaylık sağlamaktadır.
Ziraat Bankası tarafından kullanılan hesap numaraları 0897- 12345678 – 5001 ya da 5002 rakamlardan oluşmaktadır. 5001, 5002 ya da 5003 gibi numaralar genelde ek hesap numaralarıdır. Hesap numarası daha havale işlemlerinde kullanılırken IBAN numarası bilinmediği zaman EFT ya da FAST yöntemiyle para transferlerinde de hesap numarası kullanılmaktadır.
Başta yer alan 4 haneli rakamlar banka şube kodunu belirtirken son dört hane ek hesap numarası olduğu için arada kalan 8 hane hesap numarasıdır. Sadece hesap numarası kullanılması gerektiği zamanlarda başa iki sıfır eklenmesi sonucunda bankacılık işlemlerinde kullanılacak hesap numarası oluşmaktadır.
İnternet kullanan müşteriler için gerek IBAN numarası gerekse hesap numarası öğrenme en kolay Ziraat Bankası mobil uygulama üzerinden yapılmaktadır. Uygulamayı telefon işletim sistemine göre sanal marketler üzerinden indirdikten sonra T.C. kimlik numarası ve mobil şifre girilmesi gerekmektedir.
Mobil şifre, Ziraat Bankası şubelerinden alınabileceği gibi Ziraat Bankası telefon bankacılığı üzerinden alınabilmektedir. Ziraat Bankası mobil uygulama bilgiler eşliğinde girildikten sonra tüm hesaplara ait bilgilere ulaşılabilmektedir. Uygulama üzerinden IBAN numarası dışında şube kodu ve hesap numarası gibi detaylara ulaşılabilmektedir.
Ziraat Bankası IBAN numarası öğrenme içinde kullanılan ve hesap numarası öğrenmek içinde kullanılabilecek en kolay yöntem banka kartını kontrol etmektir. Hatta IBAN numarası biliniyorsa IBAN numarasının son 16 hanesinin hesap numarası olduğu unutulmadan hesap numarası sorgulanabilmektedir.