Yapı Kredi Bankası üzerinden Yapı Kredi esnek hesap sahibi olmak ve zor zamanlarda nakit ihtiyacını karşılamak hatta alışveriş ödemelerini yapmak için farklı başvuru kanallarından herhangi biri kullanılarak vadesiz hesap üzerinden kredili mevduat hesabı açılabilmektedir. Hatta Yapı Kredi esnek hesap sayesinde fatura ödemeleri yapılabildiği gibi; kira, taksit ve kredi ödemesi gibi işlemlerde otomatik ödeme talimatı verilmesi durumunda işlemlerde düzenli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
Yapı Kredi Esnek Hesap için Başvuru Nereden Yapılır?
Yapı Kredi esnek hesap sahibi olmak için banka şubelerine başvuru yapılabileceği gibi dijital ortamdan sunulan platformalar üzerinden de başvuru işlemleri gerçekleştirilmektedir. Başvuru sırasında banka tarafından bazı belgeler istenebilmektedir ve belgelerin tam olarak hazırlanmaması başvuru işleminin gerçekleştirilmesine engel olmaktadır.
Yapı Kredi esnek hesap başvurusu;
- Yapı Kredi internet bankacılığı,
- Yapı Kredi Bankası şubeleri,
- Yapı Kredi Bankası’na ait olan ATM’leri,
- Yapı Kredi Müşteri Hizmetleri gibi kanallar kullanılarak gerçekleştirilebilmektedir.
Yapı Kredi Esnek Hesap Başvurusunda Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
Yapı Kredi Bankası müşterisi olmayan ve Yapı Kredi esnek hesap başvurusunda bulunmak isteyen kişilerden;
- Esnek hesap başvurusunda bulunacak kişiye ait nüfus cüzdanı fotokopisi,
- Başvuruda bulunan kişiye ait gelir belgesi,
- Ücretli çalışanlardan maaş bordrosu,
- Serbest meslek sahibi kişilerden vergi levhası fotokopisi,
- Emekli olan kişilerden emekli cüzdanı fotokopisi,
- İkametgah belgesi,
- Başvuru sahibinin kira geliri varsa kira kontratı fotokopisi bazı belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi istenmektedir.
Yapı Kredi Esnek Hesap Faiz Oranları Nedir?
Yapı Kredi esnek hesap faiz oranları çok uygun seviyelerde olmakla birlikte faiz hesaplaması yapılırken kredinin kullanıldığı gün dikkate alınarak hesaplama yapılmaktadır ve en yüksek uygulanan faiz oranı ise % 1,84 olarak uygulanmaktadır.
Yapı Kredi esnek hesap faizinin hesaplanmasına dair örnek vermek gerekirse, 1.000 TL’lik esnek hesap kullanımının 15 gün için faiz oranı ile 500 TL’lik esnek hesabının 1 aylık faiz oranı aynı olmaktadır ve devlet tarafından 1.000 TL esnek hesap için aylık olarak 4 TL vergi kesilmektedir.
Yapı Kredi esnek hesap faizi belirlenirken, müşteri kredi notu dikkate alınmaktadır ve şayet müşteri kredi notu düşük ise uygulanacak faiz oranı da yüksek olmaktadır. Ayrıca müşterinin kredi notunun yüksek olması avantaj sağlayacak ve esnek hesap faiz oranı düşürülecektir.
Esnek Hesap Üzerinden Taksitli Nakit Avans Kullanılabilir mi?
Yapı Kredi esnek hesap avantajları arasında yer alan taksitli nakit avans imkanı sayesinde nakit avans kullanan müşteri kolay ödeme yapmak adına taksit seçeneğini tercih edebilmektedir. Esnek hesap üzerinden kullanılan taksitli nakit avans, kredi faiz oranlarına sahip olmamakla birlikte müşterinin bankadan borç alma durumu olarak açıklanabilir.
Yapı Kredi esnek hesap üzerinden kullanılan taksitli nakit avans özellikleri aşağıdaki gibidir.
- Taksitli nakit avans tutarı minimum 300 TL olmalıdır.
- Taksitli nakit avans için uygulanabilecek maksimum taksit sayısı 12’dir.
- Nakit avans taksitleri her ay borç olarak vadesiz hesaba yansıtılmaktadır.
- Taksitli nakit avans kullanımı şubelerden gerçekleştirilebildiği gibi internet bankacılığı ya da ATM’ler üzerinden yapılabilmektedir.
- Taksitli nakit avans faiz oranları 6 ay vade için % 2,02, 9 ay vade için % 2,02 ve 12 ay vade için % 1,99 olarak uygulanmaktadır.
Yapı Kredi Esnek Hesap Kullanılarak Yapılabilecek İşlemler Hangileridir?
Yapı Kredi esnek hesap üzerinden müşterilerine farklı imkanlar sunarken, esnek hesap aracılığıyla 7/24 tüm ATM’ler aracılığıyla nakit çekilebilmektedir. Ayrıca esnek hesap üzerinden kira, kredi ödemesi gibi tüm ödemeler gerçekleştirilebilmektedir.
Vadesiz hesapta müşterinin parası olmaması durumunda Yapı Kredi esnek hesap kullanılarak kredi taksiti, kredi kartı borcu ya da sigorta ödemeleri yapılabilmektedir. Aynı zamanda esnek hesap kullanılarak havale ve EFT gibi banka işlemleri internet bankacılığı, mobil bankacılık ya da ATM üzerinden yapılabilmektedir.
Son olarak Yapı Kredi esnek hesap kullanılarak banka kartı kullanılarak internet üzerinden alışveriş işlemleri gerçekleştirilmektedir.
Yapı Kredi Esnek Hesaba Ait Borç Ödemesi Nasıl Yapılmaktadır?
Yapı Kredi esnek hesap için borç ödeme aylık ya da üç aylık olacak şekilde yapılabilmektedir. Borç ödemesi sırasında vadeler müşterinin tercihine bırakılmaktadır ve esnek hesap kullanımı sırasında belirlenebilmektedir. Esnek hesap ödeme sırasında önemli olan borcun zamanında ödenmesidir ki ödenmeyen borç için günlük gecikme faizi işletilmektedir ve ceza faizi olarak müşteri borcuna eklenmektedir.
Yapı Kredi Esnek Hesap Borç Kapatma Süreci Nasıl İşlemektedir?
Yapı Kredi esnek hesap borç kapatma işlemi bankaya ait olan şubelerden yapılabilmektedir. Ayrıca banka müşteri olan borçlu internet bankacılığı ya da Yapı Kredi mobil bankacılık uygulaması üzerinden de borç ödemesi yapabilmektedir.
Yapı Kredi Esnek Hesap Limit Yükseltme Nasıl Yapılır?
Yapı kredi esnek hesap başvurusu yapacak olan tüketici vadesiz hesabına bağlı olacak esnek hesap için kredi başvurusu yapar gibi başvuruda bulunmaktadır. Şayet esnek hesap teklif usulü kullanılmaya başlanıldıysa limit artımı talep edildiğinde gelir belgesi ibrazı istenebilmektedir. Çünkü limit artırımında bulunan müşteri bankanın kendisine daha fazla borçlanma hakkı tanımasını istediği için başvuru şubeler aracılığıyla yapılmalı ve gelir belgesi ile başvuru gerçekleşmelidir. Banka tarafından müşterinin gelir durumu başta olmak üzere kredi notu gibi bazı kriterler değerlendirildikten sonra yeni borçlanma hakkının ne kadar olacağı belirlenmektedir. Müşterinin kriterlerinin uygun olması durumunda Yapı Kredi esnek hesap limitinin tutarı müşteriye sorulabilmektedir.