Pasaport harclarini yatirma
pasaport harclarini yatirma

Pasaport alırken yada mevcut bulunan pasaportunuza ait harçlarınızı yatırma yollarından biri olan kredi kartı ile yatırabilir miyiz? Kart ile nasıl harçlarımızı yatırırız bunlara açıklayalım.

Kredi Kartı İle Pasaport Harçları Yatırılır mı?

Yurt dışına çeşitli nedenlerle çıkmak isteyen kişilerin öncelikle bir pasaport sahibi olması gerekmektedir. Kişilerin pasaport alabilmesi için, Pasaport Şube Müdürlüğü’ne pasaport başvurusunda bulunmak gerekmektedir. 2017 yılından itibaren öngörülen süre içerisinde Pasaport verimleri Nüfus Müdürlüklerine geçecektir. Pasaport Şube Müdürlüğü’nde bulunan yetkililerin sizi yönlendirmesi ile gerekli işlemler yapılmaktadır.

2019 Yılı Pasaport Harcı Kaç TL ?

Pasaport harçları kredi kartıyla ödenir mi?

2018 Yılı Pasaport Ücretleri Ne Kadar Oldu?

2018 yılına girmemize kısa bir süre kala pasaport harçlarında yeni düzenlemeye gidildi. Bu düzenleme sonrası 6 aylık pasaport harcı olarak 132,7 lira, bir yıllık pasaport harcı olarak 194 lira, 3 yıl ve daha uzun süreli kullanılacak olan pasaportlara ise 633 lira harç ödeyeceğiz.

Pasaport Harç Ücretleri

Pasaport Şube Müdürlüğü tarafından size verilen bazı belgeler ile birlikte bankaya giderek, pasaport harç ücreti yatırmanız gerekmektedir. Harç dekontunu bankadan aldıktan sonra yurt dışında kalma hakkı size verilmiş olmaktadır.

Pasaport harçları yatırılırken bazı kişiler, kredi kartı ile pasaport harç ücreti ödeme konusunu merak etmektedir. Pasaport harcının kredi kartı ile yatırılması için, anlaşması olan bankaların kartını kullanmanız gerekmektedir.

Kredi Kartı İle Pasaport Harcı Yatırma

Bankalar arasında pasaport harçlarını kredi kartı ile yatırma imkanı tanıyan anlaşmalı bankalar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra anlaşmalı bankalar müşterilerine, pasaport defter bedeli, yurt dışı çıkış harcı gibi bedelleri de kredi kartı ile ödeme fırsatı sunmaktadır.

Pasaport Harç Ücreti Yatırılacak Bankalar

Kredi kartınızla pasaport harcı yatırmak istiyorsanız, öncelikle elinizde bulundurduğunuz kartın anlaşmalı kartlar arasında olup olmadığını bilmeniz gerekiyor. Şekerbank, ING Bank, Garanti Bankası, Finans Bank, Halk Bankası, İş Bankası gibi birçok banka bu işlemi desteklemektedir.

Pasaport harç ücretlerinizi vergi dairelerinden, mal müdürlüklerinden, maliye ile anlaşması bulunan banka şubelerinden yatırılabilmektedir. Türkiye’de bulunan neredeyse tüm bankalardan, pasaport harç ücretlerini yatırmak mümkün olmaktadır.

2017 Yılı Pasaport Ücretleri Ne Kadardı?

Yeni yılla birlikte diğer kamusal ürünlerde olduğu gibi pasaport harçlarına da zam yapılacak.  Pasaportunuzun 6 aylık 207 lira, 1 yıllık ise 261 lira olacak. 2 yıl için 368 lira, 3 yıl için 484 lira, 4 ile 10 yıl arası için ise 645 lira pasaport harç ücreti ödemek zorunda kalacaksınız. Pasaporta ait defterin fiyatı ise 91 lira olurken 25 yaş altı öğrenciler için harç bedeli ödenmeyecektir. Öğrenci belgesini öğrenim gördüğü eğitim kurumundan ya da e-devlet’ten alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir