Eft ucretleri ne kadar
eft ucretleri ne kadar

Önceki yazılarımızda para aktarım çeşitleri ve nasıl yaptıkları hakkında gerekli bilgileri paylaşmamıza rağmen bankacılığın en önemli ve en çok kullanılan hizmetlerinden birisi olan EFT ücretleri hakkında bilgiler vermek istedik.

Para aktarımı yapmak istiyorsanız ve bu aktarım işlemi farklı bankalar arasında söz konusu olduğunda bu işlemi yapabilmeniz için EFT yapmanız zorunlu. Yapmak istediniz tutar bankalar arasında olmasından dolayı bu işlemin Merkez bankasınca onaylanması gerekir. Bu onay ise mesai saatleri ve eft saatleri olan 09:00 ile 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilebilir. Bu saatler dışında yapılan aktarım işlemleri bir sonraki mesai saatlerinde gerçekleştirileceği gibi bu işlemin ücreti de normaline göre daha yüksek miktarda olur. Bu işleme bankalar Geç EFT diye tabir etmektedir.

Teknoloji geliştikçe bankalar her ne kadar bu gelişen olaylara ayak uydurmak zorunda kalmış olsa da, teknoloji de bir o kadar bankalara ayak uydurmak zorunda kalıyor. Gelişen bu olaylar dijital bankacılık kanallarını artırırken para gönderimini yapmak istediğiniz EFT işleminin yapma yolları da bir o kadar artmış durumda. Bunun için yapacağınız farklı yollar ise sizden çıkacak farklı masraflar anlamına geliyor.

Ziraat Bankası Eft Masrafı

Milyonlarca müşteriye sahip, en önemli devlet bankamız Ziraat Bankası ATM’ler üzerinden yapılan Eft’ler için 7 lira, Mobil bankacılık üzerinden 4 lira, İnternet bankacılığından 3,5 Lira Telefon bankacılığı ile yapılanlardan ise 5 lira masraf almaktadır. Bankadan ödenen 250 liraya kadar olan gönderimler için 10 lira alınırken bu rakamın üstü için ise asgari 40 lira ya da tutar üzerinden % 0,50 oranında kesintiye uğrayabilirsiniz.

Halkbank Eft Masrafı

Halkbank’ta yaptığı farklı yollar üzerinden ücretlendirme yapmaktadır. İnternet bankacılığı ile 1,86 Lira, Çağrı merkezleri üzerinden 3,76 Lira, Banka hesabına gönderilenler için 47 Lira, hesaptan hesaba şube üzerinden gönderilenler için ise 41 lira ücret alıyor.

Vakıfbank Eft Masrafı

Düzenli ve geç ödemeli talimat verebileceğiniz Vakıfbank, bu işlem için şubeden yapılması halinde 500 bin liraya kadar yapılan para aktarımı için % 0,50 üzerinden komisyon almaktadır. Düzenli talimat veren müşteriler 2,75 lira ödeme yaparken, internet bankacılığı için 4 lira, ATM’lerden yapılanlar için 5 bin liraya kadar aktarımlarda 6 lira ve çağrı merkezleri üzerinden yapılanlar için ise lira masraf kesintisi uygulanmaktadır.

TEB Eft Ücretleri

Eft talimatı vereceğiniz Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) mobil bankacılık için 3 Lira, Hesaptan yapılanlar için ve isme yapılanlar için 40 lira, kasadan yapılanlar için 50 lira, internet bankacılığı üzerinden 4, Mobil bankacılık için 2 lira ve Telefon Şubesi üzerinden ise 10 lira ücret almaktadır.

Şekerbank Eft Ücretleri

Para aktarma işlemi için farklı yollar seçen Şekerbank, şubeden hesaba yapılanlar  için 35,7 lira, şubeden isme yapılanlar için 42 lira, kişiye ismine özel yapılanlar için 42 lira, mesai saatleri dışında yapılan geç eft ler için 50 Lira, İnternet bankacılığından 45 lira, telefon bankacılığından 30 lira ve mobil bankacılık için 3 lira eft ücreti tahsil etmektedir.

Garanti Bankası Eft Masrafları

Para aktarımı yapmak isteyen Garanti Bankası müşterileri hesaplarından isme yapılanlar ve  hesaptan hesaba yapılanlar için 45 Lira, gişeden hesaba yapılanlar için 45 lira, internet şubesinden yapılanlar için 4,5 lira, kredi kartından 3 lira ve şubeden yapılanlar için 50 lira almaktadır.

Denizbank Eft Ücretleri

Hesaptan eft 42 lira, internet bankacılığından 4,5 lira, bankamatikler üzerinden hesaplara yapılanlar için 7,5 lira ve mobil bankacılık kullanıcıları ise bu işlem için 3,5 lira masraf ödemek durumunda kalıyorlar.

Finansbank Eft Masrafları

QNB Finansbank hesaptan, isimden ya da isime gelen para yollama işlemleri için 50 lira, cep şubesinden 3,95 lira, çağrı merkezleri üzerinde 30 lira, bankamatiklerden 10 lira ücret alırken enpara üzerinden yapılan eftler için ücret almamaktadır.

Ücretsiz EFT yapılır mı?

Bankalar dönem dönem yaptıkları kampanyalar ile para aktarım işlemleri için ücret talep etmezlerken, maaş müşterilerine özellikle yapılan özel şartlar dâhilinde yapılacak eftler için masraf alınmamaktadır. Banka ile kurum arasında imzalanan protokoller gereği bu ücretler ödenmezken yine ticari firmalar anlaşmaları gereği bu masraftan muaf tutulabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir