Bu makalemizde TEB bankası Şubelerinden nasıl hesap açıldığını, nasıl ek hesap açıldığını, hesapların açılışında bankadan neler istendiğini açıklayacağız.
Türkiye Ekonomi Bankasından (TEB) Hesap Açma
Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ‘ndan hesap açmak istediğinizde herhangi bir şubesine giderek hesap açabilirsiniz. Hesabınız üzerinde İnternet Bankacılığınız Cepteteb var ise internet üzerinden kendinize farklı hesaplar açabilirsiniz.
TEB Şubelerine öğrenmek için http://www.teb.com.tr/en-yakin-teb-sube-atm/ adresini tıklayabilirsiniz.
İnternet üzerinde kendinize altın hesabı, yatırım hesabı, döviz hesabı açabilir bu hesaplar üzerinden döviz ve altın alıp satabilir, döviz ve altın fiyatlarını anında görebilir yeni kazançlar elde edebilirsiniz.
Banka şubesinde hesap açmak için Nüfus Cüzdanı, Ehliyet gibi kimliğiniz ile başvurmanız halinde banka sizlere kısa sürede hesap açmaktadır. Hesap açtırmak isteyen kişi eğer 18 yaşın altındaysa kişinin yasal vasisiyle başvurmaları gerekmektedir.
TEB banka şubelerinde hesap açmak için ücret alınmamakta ancak bankanın mevzuatına göre Hesap İşletim Ücreti alınabilmektedir. Bununla ilgili olarak Hesap İşletim Ücreti Alınıyor mu? Başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Banka da açtırmış olduğunuz hesap üzerinde ek hesap açtırmak isterseniz bunun için banka sizlere bazı şartlar sunabilir. Banka hesabınıza bağlı ek hesap miktarını belirlemek adına sizlerin gelir belgenizi talep edebilir, açılacak ek hesap için kefil talebinde bulunabilir.
Banka şubesinde açmış olduğunuz hesap üzerinden otomatik fatura talimatı verebilirsiniz. Otomatik fatura talimatı bankanın anlaşmalı olduğu her kurumu kapsar. Verdiğiniz otomatik talimatlar sayesinde su faturası, elektirik faturası ödeme gibi bir sorununuz kalmaz. Ancak hesabınızda para bulunmadığı zamanlarda bu otomatik ödemeler gerçekleşmez ve sizler zor durumda kalırsınız.
Ancak hesabınıza ek hesap tanıttıysanız faturalarınız ek hesap üzerinden ödenir ve sizler hesabınıza para yatırarak zor durumda kalmaktan kurtulursunuz. Ancak ek hesap ile faiz işlemiş ve fazladan para ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Teb Hesap İşletim Ücreti Alınmayan Hesaplar
- Etkin paketi olan Yıldız Bankacılık müşterileri ,
- İlgili dönem içerisinde 2 adet otomatik ödeme talimatı olan hesaplar ,
- Okul ödemesi talimatı bulunan hesaplar ,
- Üniversite öğrencisi hesapları ,
Bu hesaplar dışında yılda 4 defa olmak üzere Ocak , Nisan , Temmuz , Ekim de alınmaktaydı . Ancak 1 şubat 2016 da yayınlanan tebliğ gereği ücret alamamaktadırlar. Eğer vadesiz hesabınızdan işletim ücreti alınıyorsa tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.
Konu hakkındaki sorularınızı aşağıda bulunan yorumlar bölümünden sorabilirsiniz.
Hesap işletim ücreti vermeden hesap açtırabilir miyim.