Tkdk kredileri
tkdk kredileri

TKDK (Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Avrupa Birliği (AB) ve uluslar arası kurum ve kuruluşlardan sağlanan finansal kaynaklar ile ülkemizin kırsal kesimindeki kalkınma programlarının uygulanmasını koordine etmek üzere kurulan bir kurumdur.

TKDK, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Nedir, Neden Kurulmuştur?

Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı (İPARD) ile yeni kurulacak olan işletmeler ile  hali hazırda çalışan işletmelere AB’ye uygun, hızlı ve ekonomik verim alınabilecek üretim yapmalarına destek amacında olan TKDK 5648 Sayılı Kanun ile kurulmuştur.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Destekleri Neler?

Bir çok konuda tarımsal işletmelere destek veren TKDK,  süt ve et üreten tarımsal işletmeler ile üretici grupların kurulmasına , üretilen süt ve et ürünlerinin pazarlanmasına, meyve sebzelerin işlenerek pazarlanması, su ürünleri, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı gibi üretim faaliyetlerinde bulunan işletmelere öncülük etmektedir.

Merkezi Çankaya, Ankara’da bulunan TKDK, ana hizmet birimleri ile yardımcı birimlerden ve illerde il koordinatörlüklerinden hizmet vermektedir.

Yatırım Yapmak İsteyenler Nasıl Başvuru Yapar?

Aktif olarak çalışan işletmesini büyütmek isteyen ve yeni bir işletme kurmak isteyen yatırımcılar ilk önce yatırım yapmak istediği faaliyetin konusunun destekleme kapsamında olup olmadığına bakmalıdır. Kapsama dışında ise zaten başvurusu kabul görmeyeceği gibi destek alamaz. TKDK’nın resmi internet sitesinde yer alan rehberler eşliğinde proje hazırlamanız gerekmektedir. Online Başvuru sayfasından giriş yaparak başvuru yapabilirsiniz. MS Word ortamında hazırlanan formları tanzim ederek web ortamında online olarak doldurmanız, faaliyetiniz ile ilgili teknik şartnameler ve keşif özetlerini yükleme yapmalısınız.

Projenize ait dosyanız hazırlandıktan sonra başvuru sahibi yada yasal temsilciniz tarafından başvuru dosyanızı il koordinatörlüğüne teslim etmelisiniz.

Projelerin hazırlanması, keşif özetlerinin çıkartılarak ayrıntıların dökümünü yapan özel kuruluşlar ile danışmanlar mevcut olup, gerekli yardım piyasadan alınabilir. Proje Yönetimi Koordinatörlüğünce hazırlanan başvuru kılavuzları, başvuru formları ve diğer dökümanlar ile destekten faydalanmak isteyenlere yönelik tanıtım, eğitim ve yönlendirme faaliyetleri bulunmaktadır.

Hazırlanan projelerin uygulanması, sözleşme imzalanması, yapılan sözleşmede değişiklik, yapılan işlemler ile ilgili rapor ve öneriler ile proje izleme ve kontrol koordinatörlüğünce yapılmaktadır.

Kırsal kalkınmanın sağlanabilmesi adına Avrupa Birliği tarafından sağlanan mali kaynakların programlarının hazırlanması, kullanımı ve yönetimine ait usul ve esaslar ile TKDK’nın yetki ve sorumlulukları Avrupa Birliği ile imzalanan sözleşmeler ile belirlenmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir