Araç takip cihazı, bireysel ve kurumsal hayatta kullanılan araçların hırsızlık olaylarından korunması için en çok tercih edilen yoldur. Bu yüzden araç takip sisteminin kolayca bulunamaması için aracın en görünmeyecek kısmına yerleştirilmesi önemlidir.

Araç takip cihazı genel olarak belli bölgelere yerleştirilir. Birisinin sizin bilginiz dışında aracınıza araç takip sistemi yaptırdığını düşünüyorsanız öncelikle bakmanız gereken yerler:

  • bagaj
  • sürücü koltuğunuzun alt kısmı
  • sigorta kutusu üstü
  • torpidonun içi
  • ön konsolunuz
  • tekerleklerinizin iç kısımları

Ayrıca araçta herhangi bir yerde GPS cihazını bulamadıysanız aracın beynine de yerleştirilmiş olabilir. Bunun için ise sizin mutlaka oto elektrikçiye aracınızı göstermeniz gerekmektedir.

Araç takip cihazları söküldüğü anda elektrik güç bağlantısının çıkarıldığına dair araç takip cihazı sahibine bilgi gönderir. Araç takip cihazı, araçtan söküldükten sonra 24 saat daha bilgi göndermeye devam edecektir. Yani araç üzerinde takip cihazı çıkarılmış olsa dahi aracın 1 gün daha yeri tespit edilebilir.

Araç Takip Cihazı Nasıl Bulunur?

Aracınıza yerleştirilen gizli GPS cihazını (araç takip cihazı) bulabilmek için bazı yöntemler mevcuttur. Öncelikle aracınızın altı kısmına bakmanız gerekmektedir. Alt kısma bakarken tekerlek yuvalarına da bakabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken durum araç takip cihazlarının çok küçük olabileceğidir. Bu yüzden elinizde muhakkak fener ve ayna olmalıdır. Aracınızın alt kısmında ve tekerlerde herhangi bir takip cihazı bulamadıysanız bagajı kontrol etmelisiniz. Bagajı kontrol ederken de aynı hassasiyet ile yaklaşmanız gerekmektedir. Elektrik bağlantılarının en çok olduğu bölgelere ilk olarak bakabilirsiniz.

Arac takip sistemi
Araç takip sistemi

Bununla birlikte aracınızın içine de muhakkak bakmalısınız. Tüm araştırmalarınız sonucunda araç takip sistemi ile hala karşılaşmadıysanız ultrasonik hata dedektörleri ile aracınıza takılan araç takip cihazını bulabilirsiniz. Bu cihazlar elektromanyetik sinyalleri algılayabilmektedirler. Aynı zamanda elde taşınabildikleri için kullanımı da oldukça kolaydır.

Aracınızdaki araç takip cihazı asla bulamayacağınız bir yerde bile olsa ultrasonik hata dedektörleri sayesinde bulunabilir. Ancak pasif takip cihazlarını bulamayabilirler. Bu yüzden aracınızı başka biri çalıştırırken aracı araştırabilirsiniz. Ancak araç rölantide olduğunda da hata dedektörleri takip cihazlarını bulamayabilir. Bu yüzden hala şüpheleniyorsanız profesyonel bir elektrikçiye göstermeniz iyi olacaktır.

Aracınızda araç takip cihazı bulduğunuzda ise hemen keserek çıkarmayı denememelisiniz. Aracınızın kısa devre yapmasına sebebiyet verebilirsiniz. Üstelik cihazdan emin olmanız gerekeceği için son aşamada bilgili bir ustadan destek almanız aracınızın sağlığı açısından iyi olacaktır.

Araç Takip Çipi Nereye Takılır?

Araç takip sistemi yapılırken öncelikle kolayca bulunamamasına dikkat edilir. Bu yüzden araca bindiğinizde göze ilk çarpan yerde olmazlar. Araç takip cihazı, sürekli elektrik beslemesinin olduğu yerlere takılır. Bu yüzden genellikle ön konsol, direksiyon kutusu ya da torpidonun içi öncelikli tercih edilen yerlerdir. Araç takip cihazının takıldığı yerlerden birisi ve en güvenlisi olan yer ise arabanın beyni olarak bilinen OBD soketidir. Bu yüzden araca takılan GPS cihazlarını bulmak oldukça güçtür. Hırsızlık olaylarına karşı tedbir almak amacıyla kolayca çıkarılamayan yerlere takılması önemlidir.

Arac takip cipi nereye takilir
Araç takip çipi nereye takılır

Tüm bunların haricinde araç takip cihazı oldukça küçük olabileceği için aracın hemen hemen her yerine takılabilir. Örneğin çoğu cihaz arabanın alt kısmına yerleştirilmektedir. Ayrıca araç takip cihazları tekerlek yuvalarına da saklanabilmektedir. Araç takip cihazı kolayca bulunamayan bir yere profesyonel kişiler tarafından monte edildiği için herhangi bir risk karşısında kolayca sökülemeyecek şekilde yerleştirilmektedir. Ayrıca çıkarılmaya çalışıldığında arabaya da zarar verebilir ve arabayı devre dışı bırakabilir. Bu yüzden aracınızda gizli bir araç takip cihazı bulduğunuzda kendiniz çıkarmaya çalışmamalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir