Papara işlem ücretleri için bilgilendirmeye geçmeden önce ‘’Papara Nedir?’’ sorusunu cevaplandırmak daha doğru olacaktır. Papara ‘’Paradan iyisi’’ sloganı ile yola çıkarak, finansal işlemlerde kullanılmak için sunulan ‘’Paypal’’ gibi olan ve ülkemizde kullanılan bir sistemdir. Ücretsiz olarak para gönderme ve alışveriş yapma gibi işlemleri banka hesabı olmadan gerçekleştirme imkanı sağlayan bir hesap kartıdır. ATM noktalarında kullanabilmeniz açısından Papara Card geliştirilmiştir ve hesap kartları ile aynı özelliklere sahiptir.
Papara Card, Master Card özelliğine sahip olmakla birlikte hem ülkemizde hem de yurt dışı firmalarda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca yurt dışı alışverişlerinizde düşük komisyon oranları sayesinde işlem yapılmasını sağlamaktadır.
Papara Card Nasıl Alınır?
Kişilerin hesaplarına direk olarak ulaşmalarını sağlayan Papara Card için başvuru internet üzerinden herhangi bir ücret ödenmeden yapılabilmektedir ve üstelik 18 yaş şartı da aranmamaktadır. Kişinin 13 yaşını doldurmuş olması hesap açma açısından yeterlidir. Hesap açarken sizden istenilen bilgileri girerek hemen Papara hesabını açabilirsiniz. Hesabınızın onaylanması ve günlük işlem hacminizin 50 bin TL’ye kadar çıkarılması adına e-malinize girerek hesabınızı onaylamanız yeterli olmaktadır. Papara hesabınızı onaylayarak açtıktan sonra, alışverişlerde kartınızı kullanmak için mobil cihazınıza Papara uygulamasını indirmeniz ya da bilgisayar ortamından hesabınıza girmeniz gerekmektedir. Karşınıza çıkan menü üzerinden başvuruda bulunarak Papara Card talebinde bulunabilirsiniz. Yaklaşık 10 gün içerisinde kartınız adresinize teslim edilecektir.Papara Card Ücreti Ne Kadar?
PaparaCard sahibi olmak isteyen müşteriler, doğal olarak ücret konusunda bazı merakları da bulunmaktadır. Öncelikle şunu belirtebiliriz ki, Papara hesabınıza erişmenizi sağlayacak kart için belli bir ücretin ödenmesi gerekmektedir ve kart başvuru ücreti 9,99 TL’dir.- Kart ücreti dışında kartı kullanmaya başladığınız andan itibaren geçerli olmak üzere her ay 1 TL işlem ücreti alınmaktadır.
- Tüm ATM’lerden kullanabileceğiniz Papara Card ile bakiye sorgulaması yapmak isterseniz de 0,50 TL bir ücret ödemeniz gerekecektir.
- ATM aracılığıyla 300 TL ve üzeri nakit çekmeniz gerekirse de %2 oranında bir ücret ile artı 1 TL bir ücret ödemeniz gerekecektir.
- Yurt dışında yapılacak ve 500 TL’ye kadar olan nakit çekimleriniz için 5 TL komisyon alınırken, yine yurt dışındaki 500 TL ve üzeri nakit çekimlerinizde % 1 oranında komisyon alınacaktır.
Papara İşlem Ücretleri
- Atm den para çekme ücreti 500TL ye kadar ücretsizdir. 5 kere ücretsiz olarak para çekebilirsiniz. Daha sonrasında 500TL-1000TL arası için %1, 1000TL-2000TL arası için %2, 2000TL üzeri için %3 ücret alınmaktadır. Yurtdışındaki para çekme işlemlerinizde 500TL ye kadar olan tutarda 5TL olarak komisyon alınır.
- Papara kartınızla para yatırma işlemi için 5 kere 500TL ye kadar ücretsizdir. Sonrası için 500-1000TL arası için %1, 1000TL üzeri için %2 ücret alınır.
- Banka havalesi ile para yatırma ve çekme işlemi ücretsizdir.
- Teknosa şubelerinden para yatırmak şuan için ücretsizdir.
- PTT şubelerinden para yatırma için 400TL ye kadar 4TL olarak alınır.
- Banka kartı veya kredi kartı ile hesabınıza para yatırırsanız %2 komisyon alınır.
- 10 farklı kişiden para aldığınızda sonrası için %3,40 komisyon alınır.
- 5 farklı kişiden toplam 5000TL aldıktan sonraki işlemlerde %3.40 komisyon alınır.
Papara Card’a Nasıl Para Yüklenir?
Papara Card sahibi olarak belirttiğimiz gibi ATM ve anlaşmalı noktalar üzerinden havale işlemi sayesinde para yüklenebilmektedir. ATM üzerinden para yatırabilmek adına öncelikle,- Papara hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
- Daha sonra ‘’Para Yükle’’ seçeneğine tıklamanız gerekecektir ki bundan önce Papara’nın çalıştığı bankalar size liste halinde sunulacaktır.
- Siz kendinize en yakın ATM’yi seçebilirsiniz.
- Hangi bankayı seçtiyseniz size bir IBAN adresi verilecek ve bu IBAN adresine ATM’den ‘’Kartsız İşlemler’’ menüsünden para yatırmanız istenecektir.
- Papara hesabınıza giriş yapıyorsunuz ve ‘’Para Yükle’’ menüsüne tıklıyorsunuz.
- Hangi banka üzerinden havale yapmayı planlıyorsanız, o bankayı seçiyorsunuz.
- Banka seçtikten sonra size IBAN adresi verilecektir. Bu IBAN adresini mobil uygulamada girdikten sonra havale işlemini gerçekleştiriniz.