Ihtiyackredileri
ihtiyackredileri

Bankalar, yılın belirli dönemlerinde, sezonluk işler için ve genel ihtiyaçlar için ihtiyaç kredisi seçenekleri için uygun faiz oranları sunmaya çalışırlar. Nakit paraya ihtiyacı olanlar, ihtiyaç kredisi çekebilmek için araştırma yapar ve ödeme durumlarına göre hesaplama yapmaya çalışırlar. 

İhtiyaç kredilerini hesaplarken, hangi veriler kullanılarak hesaplanacağı bilinmelidir. Hangikredi’den ihtiyaç kredilerini daha doğru ve kolay hesaplayabilmek için hesap arası bulunmaktadır. İhtiyaç duyulan kredileri alabilmek için en uygun faiz oranları seçeneklerini sunan bankaları belirlenmesi gerekiyor.

Nakit İçin İhtiyaç Kredileri

Yeni evlenecek olanlar, evlerindeki eşyalarını değiştirmek isteyenler, tatil planları yapanlar, bankaların sunduğu ihtiyaç kredileri fırsatlarını değerlendirerek, nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Hangi kredide anlaşmalı bankaların güncel kampanyalarını görebiliyorsunuz. 

En uygun ihtiyaç kredisi kampanyaları şunlardır:

  • Eğitim ihtiyaç kredisi
  • Evlilik ihtiyaç kredisi
  • Eşya ihtiyaç kredisi
  • Tatil ihtiyaç kredisi
  • Bayram ihtiyaç kredisi

İhtiyaç kredi miktarları, diğer kredilere göre daha düşük tutulmakta ve kredi miktarına göre vade sayısı belirlenmektedir. Yapacağınız işlerde, her zaman nakit paraya ihtiyacınız olabilecektir. Günümüzde insanlar, çevrelerinden para istemek yerine bankaların verdiği kredileri tercih etmektedir.

Hangikredi’den i̇htiyaç kredileri

Teminatlı İhtiyaç Kredileri

Bankalar ihtiyaç kredilerini, teminat istenilen ve teminat istenilmeyen diye ikiye ayrılabilmektedir. Yüksek miktarlı ihtiyaç kredileri alabilmek için bankalara çeşitli gayrimenkuller ve taşıtlar teminat gösterilebilmektedir. Konut, arsa, iş yeri gibi taşınmazlar teminat gösterilerek, alınacak olan ihtiyaç kredileri 60 aydan daha fazla vadeli olamamaktadır. Bankalar, tüm hesaplamalarında en fazla 60 ay seçeneğini kullanmaktadır. 

Banka ekspertizleri, teminat gösteren gayrimenkulün değer tespitini yapmakta ve belirlenen değerin %50 ya da %75 oranına kadar kredi verilebilmektedir. İmarlı arsalar için %50, işyeri ve konut teminatları için %75 oranında kredi alınabilmektedir.

Yasal Kesintiler

Bankaların tamamı, Merkez Bankasının belirlemiş olduğu kurallara göre kredi hizmetleri verirler. İhtiyaç kredisi talebinde bulunanlar için hesaplama yapılırken, kredi faiz oranı üzerinden, %15 oranında KKDF (kaynak kullanımı destekleme fonu) kesintisi hemen yapılır ve hazineye aktarılır. Yasal kesintiler yapıldıktan sonra kredinin kalan bölümü müşteriye teslim edilir. Kredi çeken müşteri, ilk hesaplamada belirlenen, kendisine teslim edilen nakit, uygulanan faiz oranı ve yasal kesintilerin tamamını taksitler halinde bankaya yatırır.

İhtiyaç Kredisi Dosya Masrafları

Bankalar, yapılan tüm işlemlerden çeşitli isimlerde ek ücret kesintileri yapmaktadır. İhtiyaç kredisi ve diğer kredi türlerinden faydalanmak isteyenler için hesaplama yapılırken, çekilecek olan kredi miktarına göre dosya masrafı ücreti çıkartılır. Dosya masrafı ücretlerini tüm bankalar, kredi miktarının binde 5 oranında belirlemektedir. Bankalar arası rekabetin oluşturduğu avantajlardan faydalanan bakı müşteriler, çektikleri krediler için dosya masrafı ödememektedir. Yapılan yasal düzenlemeler ile bazen, ödenen dosya masrafları kredi kullanan kişilere bankalar tarafından iade edilebilmektedir.

Kredi Ödemede Zorlanma

Yapılacak olan işlemlerde ortaya çıkan nakit ihtiyacını karşılamak için bankalardan ihtiyaç kredisi çekilerek işlemler yapılmaya çalışılmaktadır. Bankalar, verilecek kredi miktarını belirlerken, kişilerin aylık gelirlerine ve kredi notlarına göre belirlemektedir. 60 aya kadar alınan ihtiyaç kredilerinin taksitlerini ödemekte zorlananlar, banka ile görüşerek yeniden yapılandırma seçeneklerinden faydalanabilir. Aile gelir dengesi bozulduğunda kredinin geri ödenmesinde zorluk çekilmeye başlandığında, kredinin kalan kısmı tekrardan taksitlendirilerek, taksit sayısı artırılabilir ve aylık ödeme miktarı azaltılabilir.

Online Kredi Başvurusu

Günümüzde bankacılık işlemlerinin birçoğu online sistemler üzerinden yapılmaktadır. Hangi kredi üzerinden ihtiyaç kredileri için her türlü araştırmayı ve karşılaştırmayı yapabiliyorsunuz. Hesaplama aracına, ihtiyacınız olan nakit miktarını ve ödeme yapmayı düşündüğünüz taksit sayısını yazdığınızda, tüm bankaların faiz oranlarına göre hesaplama yaparak, en uygun krediyi gösteriyor. Gerekli hesaplamalar yapıldıktan sonra, online olarak ön başvuru hemen yapılabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir