Womaningreenhouse021417 1540x800 0
WomanInGreenhouse021417 1540x800 0

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarım ve hayvancılığa teşvik amaçlı hayata geçirdiği Genç Çiftçi projesi kapsamında genç çiftçilere 30 bin TL hibe edilecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda devam eden genç çiftçi projesi bu yılda çok talep olacak gibi görünüyor . Peki Genç Çiftçi Projesine başvuru nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR ?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre çiftçi adaylarında aranan şartlar;

  • 18 yaşından büyük olmak gerekirken başvuru tarihi itibari ile 41 yaşından gün almamış olmak
  • Herhangi bir yerde ücret karşılığı çalışmıyor olmak.
  • Okuma yazma biliyor olmak
  • Tebliğ yapıldığı tarihte herhangi bir okula kayıtı olmamak . Açıköğretim sorun teşkil etmiyor.
  • Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya ertelenmiş olması gerekmektedir.
  • 15 adet büyükbaştan fazla sahip olmamak
  • En fazla 50 adet küçükbaşa sahip olmak
  • Arı yetiştiriciliğine başvuracaklar için 50 kovandan fazlasına sahip olmamak

HANGİ ALANLARDA PROJE YAPILABİLİR?

Her proje farklı illerde uygulanmaktadır. Yani her ilde büyükbaş projesi bulunmayabilir.
Hangi illerde hangi projeler uygulanabilir en alt kısımda bulunmaktadır. Herhangi bir sorusu
olan da en alttaki yorum kısımdan yazabilir.

Hayvansal Üretim İçin Projeler

  • Büyükbaş hayvan projesi
  • Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği
  • Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi
  • İpek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı
  • Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı

Bitkisel üretime yönelik

  • Meyve bahçesi projesi
  • Fide ve fidan yetiştirciliği
  • Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği
  • Çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği
  • Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı

BAŞVURU NASIL YAPILIR? BAŞVURU ADIMLARI

  1. Başvuru işlemleri için önce ön kayıt işlemi gerekmektedir . https://gencciftci.tarim.gov.tr adresine gidip kayıt oluyoruz.  Gerekli adımları resimlerle anlattım.
Adim1Adim2

2. Kayıt işlemini tamamladıktan sonra bizi giriş ekranına atıyor. Oradan TC kimlik numaramız ve belirlediğimiz şifre ile giriş yapıyoruz.

Adim-3

3. Ön kayıt işlemlerini tamamladık ve giriş yaptık şimdi yapmamız gereken başvuru işlemlerini yapmak.

Adim-4

4. Şimdi başvuru adımlarını tamamlayalım . Karşımıza çiftçi bilgileri bölümü çıkıyor . Gerekli yerleri doğru bir şekilde dolduralım.

Adim5

5. En önemli adıma geldik şimdi hangi projeye başvuru yapacağımızı seçeceğiz . Ayrıca hangi il ve ilçede işlemi gerçekleştireceğimizi de bu adımda seçeceğiz.

Adim6

6. Gider Kalemleri adımına geldik . Bu adımda yapmamız gereken önceki adımda seçtiğimiz projemizi seçip ”Gelir Kalemi Ekle” butonuna tıklayalım ve sonraki adıma geçelim.

Adim7

7. Arazi – işletme aşamasına geliyoruz. Proje aşamasında işletmem var seçeneği seçtiyseniz burada gerekli adımları seçmelisiniz. İşletmeniz yoksa bu alanı direkt geçebilirsiniz. Bu işlemi de tamamladıktan sonra ön başvuru işlemlerini tamamlamış bulunmaktayız.

Adim8

8. Ön başvuruyu tamamladıktan sonra gerekli evrakların ilçe müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Gerekli evraklar listesine bakalım. Bu liste ön başvuru işlemini tamamlayınca karşınıza çıkacaktır.

– Proje başvuru dilekçesi
– Proje tanıtım formu
– Taahhütname
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Okuma – yazma bildiğinizi gösteren belge
– 4a Hizmet dökümğ
– Vergi mükellefi olmadığınızı kanıtlayacak belge
– Kurs bitirme belgesi

Bu belgeleri ilçe müdürlüğüne teslim etmediğiniz sürece başvuru bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Başvuruların değerlendirilmesi için ilçe müdürlükleri tarafından 5 kişilik komisyon belirlenir . Komisyondaki çoğunluk kararına göre işlem onaylanır veya onaylanmaz. Komisyon başvuruyu kabul etmeyebilir ancak gerekçesini bildirmek zorundadır. Komisyon tarafından alınan karar kesindir ve çiftçinin herhangi bir itiraz hakkı yoktur. Değerlendirme komisyonu değerlendirme yapmak için belli bir kriter tablosu vardır . Bu tabloya göre genç çiftçiye 100 üzerinden bir puanlama yapılır. 2018 yılı değerlendirme kriter tablosu aşağıdaki gibidir.

 Genç çiftçi projesi 2018 başvuruları

 BAŞVURULARIN AÇIKLANMASI

Değerlendirme komisyonu tarafından alınan projeler 10 iş günü içerisinde incelenip onaylama işlemi yapılır. Sonuçlar belirlenen yerlerde asıl liste ve yedek liste olarak yayınlanır. Hak kazanan genç çiftçi ile hibe sözleşmesi imzalanır. Hibe sözleşmesi yapmayan çiftçilerin yerine yedek listeden devam edilir. Sonuçlar açıklandıktan sonra 5 gün içinde sözleşme imzalanmak zorundadır.

Genç çiftçiler için facebook grubumuz açıldı.  Sonuçlar hakkında bilgi alışverişi yapmak için herkesi bekliyoruz.

GENÇ ÇİFTÇİ FACEBOOK GRUBU

Hibelerin Alınması 

Sözleşmeyi imzaladıktan sonra yatırım yerinin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüğüne talepte bulunmalısınız. Ödemeler periyodik olarak genç çiftçinin kimlik numarasına Ziraat Bankası hesabına yatırılır. Belgelerle ilgili bir usulsüzlük yapılması durumunda yapılan ödeme faizi ile birlikte geri alınacaktır.

Manda Yetiştiriciliği Uygulama İlleri

Manda yetistiricligi illeri

Keçi Yetiştiriciliği Uygulama İlleri 

Keci yetistiriciligi illeri

Arı Sütü ve Ana Arı Yetiştiriciliği İl Başvuru Listesi 

Ari sutu illeri

İpek Böceği Uygulama İlleri 

Ipek böcegi illeri

BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Ön başvurular için  02 Nisan- 30 Nisan 2018 tarihleri arasında tarım bakanlığının resmi  sitesinden yapmalısınız.

Kesin başvurular ise ön başvurular tamamlandıktan sonra kayıtlı olduğunuz ilçe müdürlüğüne yapılmalıdır.

116 Comments

    1. Selma Hanim , özel kuruluşların düzenlediği sertifika programları mevcut bunlara kaydolarak yaşlı bakım belgesi alabilirsiniz.

    1. İyi günler , maalesef şartlar bu şekilde örgün öğretim olanlar başvuru yapamıyor.

  1. Ben şimdi bir yer kiraliyomm ve bunu gösterim hayvan cilik yapabilirmiyim bunun için bana bı takım yönlerde yardımcı bilgi sahibi varsa bana yardımcı olabilir mi yaşım 23 desteği verirmi bana hayvancılık bakanlığı

    1. Sezer Bey , şartlarınız uygun gibi başvurmanızda fayda var. Ama kiralacağınız arazinin boşa gitmemesi açısından yetkili bir kişiden daha detaylı öğreniniz sizin yararınıza olacaktır.

  2. Merhaba ben 1976dogumluyum tarimsal aalanda kiraz yetiştiriciligi yapmak iistiyorum formda kurs belgesi deniliyor hangi kursa gitmem gerekir birde yasimdan dolayi hibe alabilirmiyim

  3. Isletme yeri derken tapu muzmu olması lazım orayi tam olarak anlamadim koyde tapulu arazim var isletme olarak orayimi yazmam gerekli

    1. Adnan Bey, köy muhtarınız veya ilçe yardımlaşma vakfı na gidip daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Resmi detaylar bu şekilde.

    1. Emrah Bey , yem karma makinası olarak diye geçmiyor ama siz yinede kaymakamlığa sorunuz . Belki alt kategorilerin birine dahil edilebilir.

  4. Hiç büyuk baş hayvanım yok ilk defa başlayacağım.köyde yerimizde var başvurabilir miyim

  5. iyi günler on lisans mezunuyum 22 yasinda bayan olarak projeye başvurmak istiyorum kendime ayrı evim malim vs envanter olması gereklimi ben babamla birlikte yaşıyorum kırsal kesimde yardımcı olabilirmisiniz

    1. Şifa hanım , Ayrı olmasına gerek yok başvuru yapabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için kaymakamlıktan bilgi alabilirsiniz.

    1. Özkan bey başvuru belgeleri arasında kurs bitirme belgeleri de isteniyor. Siz hemen belge almaya bakınız. Belgesiz başvuru yapılabiliyor mu hakkında şuan tam bir bilgi bulunmamaktadır.

  6. Slm ben küçük baş almak istiyorum ne gerekiyor yapıyordum sattım şimdi devlet destekli yapmak istiyorum yaş 22

  7. Biz eşimle birlikte şehirde yaşıyoruz köye çıkıp kendi yerimizde büyük baş hayvancılık yapmak istiyoruz hibe şerden nası yararlanarak biliriz

    1. Ayfer hanım , bildiğimiz kadarıyla kırsal da yaşayanlar başvuru yapabiliyor. Siz kaymakamlıktan daha detaylı bir bilgi alıp sonra ikametgahı köye alıp başvuru yapabilirsiniz.

  8. Bu listede görülenler dışında hayvana destek yok mu ben simental disi hayvan toplamak istiyorum damizlik yapıp çoğaltacağım ama listede inek tosun gibi seyler yok

      1. Benim köyde evim var arazim var hayvançılik yapmak istiyorum eşimde bu işlerden çok iyi anlar 42 yaşındayım şartlarınız nedir nasıl baş vuru yapa bilirim yardımcı olursanız çok sevinirim hiç bir bilgim yok nasıl ve nerelere müraçat edecem yardımcı olursanız çok memun olurum

  9. Merhabalar ben de başlamak istiyorum ama okulum engel görünüyor ne yapmam lazım mezun olamadım ama devam zorunluluğun da yok

    1. Taskin bey verilen bilgiler bu şekilde ilden yapmayı da deneyebilirsiniz olmazsa gidersiniz.

    1. Yazımızda şartlar mevcuttur. Sağlıyorsanız Tarım Bakanlığı nın sitesinden ön başvuru işlemini yapabilirsiniz.

    1. Ayşe hanım 1 hafta içinde belli olur , yayınlanan bildirgeye göre öyle gözüküyor.

  10. Ahırım var 10 dönüm arazimde var.küçük baş koyun yapmak istiyroum.yaşim 33 ben bu desteklemeden faydalana bilirmiyim.

    1. İlyas Bey o konu hakkında benim bilgim yok kaymakamlığa gidip öğrenebilirsiniz. Aldığınız bilgiyi bizimlede paylaşırsanız sevinirim.

    1. Kaymakamlıklarda liste şeklinde yayınlanacak diye biliyoruz. Bir kaç güne kesinleşir.

  11. İyi günler ben başvurumu yaptım ve tarım il müdürlüğünde evraklarıniz tamam dediler kurs belgesinden bahsetmediler sorun cikarmi acaba ben büyük baş mal olarak başvurdum yardımcı olurmusunuz

  12. Merhaba birşeye daha kafam takıldı acaba çıkarsa hibe mal bankaya sözleşme için para filan yatacakmi bilen varmi

    1. Sizden herhangi bir ücret alınmayacak sözleşme için . Şuanlık bilgiler bu yönde Gamze Hanım.

  13. Selam büyük baş için başvuruda bulunduk 1’5milyonluk hibe çıktı devam etmelimiyiz nasıl oluyor bankaya para yatıyo filan diyorlar işler nasıl yürüyor bilgi verir misiniz

      1. Evet ama daha işin içinden çıkamıyoruz maddiyat olarak onun için iptal etme kararı aldık işi takip eden kişi bizden 45 bin para istiyor ne yapmamız uygundur

  14. Iyi gunler23 yasindayim ve hayvancilikla ugrasiyorum ufak capli ve yerim de var elektrik suyum bana ait bana destekleme yapilir mi

    1. Necati Bey , yaşınız uygun ama başvuru tarihleri tebliğe göre 30 Nisan da bitti . Detaylı bilgiyi ilçenizdeki kaymakamlıklardan yada tarım müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

  15. Genc ciftci hibesi nasil oluyor bilginiz varmi ciflik kurmak istiyorum nasil yapabilirim

  16. merhaba ben genc ciftci başvurusunda bulundum aciklamalar ne zaman bilgi verirseniz sevinirim

  17. Merhaba yeter ben ben 30 bin deyerinde büyük baş havan baş vurusu yaptım sonuç ları n zaman belli olacak

    1. Yeter Hanım , öyle bir yazıya denk gelmedim ama başvuru fazla ise öyle bir yol izlemiş olabilirler. Bilgim olmadığı için net bilgi veremiyorum.

  18. Slm ben ist çalışıyorum kocaelinde ikamet ediyorum başvuruyu hangi ilçeye yapmam gerek bide şuan çalışıyorum çalışmıyormu olmam gerek başvuru yapmam için birde 30 nisan dan sonra başka başvuru tarihleri olucakmı olursa köye göçücem kolay gelsin

    1. Ahmet bey ilçe kaymakamlık veya sosyal yardımlaşma dan ileriki zamanki alımları öğrenebilirsiniz.

  19. Slm ben eşimle köyde oturuyorum ama eşimin adres köyde benim çorumda başvuru yaptım sorun olurmu

  20. Merhaba yaşım 23 kırşehirde dededen kalma yer var gidip oradan başvuru yapabilirmiyim acaba birde 20 dönüm civarı babamın arazisi var orayla ilgili tavuk çiftliği düşünüyorum ama açıkçası param yok bununla ilgili ne yapabilirim para harcamadan proje hazırlayarak bir şeyler yapilabilirmi

  21. Slm benmari Yahyalı ilçesinde de genç girişimci olarak başlamak istiyorum da tavuk çiftliği kurmak için aradim. Damızlık sığır yetiştiricileri de olabilir

  22. Slm ben 93 doğumluyum evli 3 cok babasıyım hic bi gelirim yok genç çitçi projesinden yararlanmak istiyorum muş.un bulanık ilçesinde bu tavuk bakma işini yapa bilirmiyim ne gerekiyor

  23. Bursa karacabey de 1500 mt arazim var kkucukbas hayvancılık| için muracat etmek istiyorum ne yapmam gerekiyo

  24. Ben genç çiftçi küçük baş için baş vurdum sonuç çıkmadı.Bankadan kredi ile küçük baş almak istersem kredi verirmi? Yalnız benim halen ödemekte olduğum traktör kredim var o engel olurmu?Bilgilendirirseniz sevinirim.

  25. Büyük baş için 30 binlik desteği istiyorum bu destek onaylanırsa çok mahbule girecek şimdiden Allah razı olsun

  26. Merhaba ben sisteme yeni kayıt yapamıyorum bunun sebeni ne olabilir bütün bilgileri tam giriyorum fakat olmuyor

  27. Selamin aleykum hayirli gunler ben karamanda hikamet etmekteyim evliyim 3 çocugum var biri kirtlak kanseri ben zor durumdayim bu yuzden koyun beslemeye karar verdim burdan bi arkadasin vesilesiyle bi ahir yaptik icine 10 koyun birakti arkadasim yavas yas ode dedi simdide once allahin sonra sizin sayenizde bana kucuk bi destek cikin 30 koyun verseniz yeter boylelikle koyundan gelen destekle evimi ayrica cocugumun tedavisini yaptiririm simdidrn cok sagolun

  28. Tavuk ve yumurta yetiştiriciliği yapmak istiyorum genç çiftçi projesinden yararlanabilirmiyim.

  29. Ben 38 yaşındayım ve şuan ışten çıkarıldım işkurdan 4aydır işsizlik maşı alıyorum yumurta tavukçuluğu yapmak istiyorum hibe ve teşfik kredisi alabilirmiyim nerden başlamalıyım yardımcı olursanız sevinirim

  30. Küçükbaş hayvan besiciliği yapmayı
    Düşünüyorum gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı bana bir ahır hibe eder mi?bilgi verirseniz sevinirim.

  31. Slm bende dut fidani almak istiyorum varmi böyle imkan ipek bocegi icin ordu kabataş duz mahalledeyapacam

  32. Abi biz 3 kişiyiz bizde parada yok yer de yok büyük baş hayvancılık yapmak istiyoruz süt üzerine biz nasıl kredi alabiliriz veya devlet hibe verirmi yardımcı olursanız sevinirim

    1. Merhabalar Hakan bey , bu sene başvuruları daha başlamadı başlayınca yazı yayınlayacaz.Hibe alabilirsiniz.

  33. Slm kardeşm Bn Yunus Yozgat Merkez köyünde 75dönüm arazim çks kaydım var traktör var hayfan işletmem var ibotek için evim Ankarada var ama ben hayfan kredisi kullanmak istiyorum ama banka çok farkı evrak istiyor hayfan işletmim üzerine 80tane hayfan işletecek hayfan hazır buna rahnen zirat bankası daha farlklı şeyler istiyor bunun için yardım ederim sin

    1. Banka vermiyorsa bizim yapabileceğimiz birşey bulunmuyor . Biz sadece bilgilendirme yapıyoruz.

    1. Herhangi bir faiz yada para ödemiyorsunuz. Devlet destek amaçlı uygun şartları sağlayanlara hibe veriyor. Bu sene başvuruları henüz başlamadı.

    1. Merhabalar , bu sene için henüz detaylar açıklanmadı . Açıklandığında bilgilendireceğiz.

  34. Muammer abi 7ay önce genç çiftçi projesinde banada 5adet düve çıktı ama hiç biri şartnamede uymuyor hayvanlar hasta ve ilçe tarıma soruyorum devlet bunları verdi diyorlar dağıtım şirket leri küpe leri değiştirip bizide devletide dolandıriyorlar bizim herhangi bi tazminat veya dilekçe vermemiz gerekirmi

    1. Merhabalar birçok kişi verilenlerin değerinin yarı yarıya olduğunu söylüyor . Size özel bir durum değil gibi ama yapılacak bişey de yok. Bugüne kadar sonuç alanı görmedim.

  35. Koyun yetiştiriciliği desteği yokmu? bilgi verirseniz sevinirim bide bu genç çiftçi başvuruları nezaman açılacak?

  36. Artvin ilinde arı yetiştiriciliği var ben buna büyükbaş olarak başvurabilirmiyim

  37. 2019 da genc ciftci hibesi kanatli hayvanlar icin varmidir yardimci olanlara simdiden cok tesekur ederim…

    1. Merhabalar 2019 için henüz açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde sitemiz üzerinden detaylı konuya ulaşabilirsiniz.

  38. Koyun desteği veriyormusunuz köyde ikamet ediyorum kurulu düzen isletmem var orkoy kredisiyle yapmıştım ve kendi yaptığım ahir larim mevcut yerim musait keçi hayvanını sattım koyuna döneceğim ama tapular babamın üzerine askerliğimi yapmadım

    1. Merhabalar bu sene başvurular henüz alınmaya başlanmadı. Geçen sene koyun desteği verilmişti.

  39. Kolay gelsin iyi çalışmalar daha önce DAP kapsamında yapılmış büyük baş süt üretim tesisi şuan kapatılmış yeniden aktif hale getirebilmek için neler yapılabilir yardımcı olurmusunuz.

  40. 3 adet kaz ım var kaz yetiştirmek istiyorum calışmıyorum.lise 2 den okulu bıraktım.evliyim 1 çocuğum var hibe nasıl alırım bursa da yaşıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir