1 2
1 2

Birçok bankamatik ATM’lerinde çeşitli işlemler yapılırken, para sıkışması ve bu sebeple ATM’nin parayı geri yutması gibi problemler ile karşılaşmak mümkün olabiliyor. Bu yüzden sizde ATM’de para sıkışması gibi bir durum ile karşılaşabilirsiniz ve bu gibi durumlar karşısında neler yapmanız gerektiği konusunda fikir sahibi olmanız çok önemlidir.

Eğer bankaların mesai saatleri içerisinde bu gibi olaylar ile karşılaştığınızda, banka görevlisi ile irtibat kurarak sorunu kolay bir şekilde çözümleyebilirsiniz. Ancak çalışma saatleri dışında bu durum ile baş başa kaldıysanız hatta uzun tatil günlerine denk geldiyse insanlar büyük paniğe kapılabiliyor. Genelde bankalara yapılan şikayetlerin birçoğu, kartsız işlem gerçekleştiren kişilerle hesabına para yatırma işlemi gerçekleştiren kişiler tarafından yapılır. Kart ile yapılan işlemlerde paralarını kaptıran kişiler, bazı durumlarda banka kartlarını bile kaptırabiliyor.

Atm Bankamatik Kartını Yutarsa Ne Yapılır ?

ATM’lerde para sıkışması ya da para yutma gibi durumlar karşısında mağdur olmamak adına ilk olarak bankamatiğin yanından ayrılmayın. Ardından hemen bankanızın müşteri hizmetlerini arayın ve hangi bankamatikten hangi işlemi yaptığınızı ve olayın gerçekleştiği saati açıklayın.

Müşteri hizmetleri, sizin ifadelerinizi kayıt altına alır ve daha sonra bu kayıt sorunun yaşandığı ATM’nin bankasına durumu iletir. Gerekli olan tüm işlemler yapıldıktan sonra banka şubesi size geri dönüş yapacaktır. Müşteri hizmetleri ile yaptığınız görüşmenin kayıt altında olduğunu ve eğer herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kaldığınızda bu kayıtları kullanma hakkına sahip olduğunuzu unutmayın.

Bazı durumlarda da bankamatiğe para yatırılmasına rağmen banka hesabına aktarım sağlanmamaktadır. Yaptığınız işlemin belirli bir süre sonra gerçekleşmemesi halinde müşteri hizmetlerini aramalısınız. Hatta bankamatikte kalan paranız için dilekçe bile hazırlayabilirsiniz. Bu dilekçede hangi bankamatikte işlem yaptığınız, saat gibi bilgileri girdikten sonra o bankamatiğin kamera kayıtlarının incelenmesini talep edebilirsiniz.

ATM’de Sıkışan Para Ne Zaman Hesaba Geçer?

Bankamatikte paranız sıkıştığında müşteri hizmetleri ile gerçekleştirdiğiniz konuşmalar kayıt altındadır. Bankaların, para grup merkezleri bankamatiklere para sayımı ile yükleme yapmak için geldikleri anda yaşanılan bu sıkıntıyı hallederler. Bu gibi durumlar sonucunda yaşanılan sorun çözüme kavuşur ve yaklaşık olarak 1 hafta içerisinde paranız hesaba yatar.

Atm’de para sıkışması

Ziraat Atm Paramı Yuttu

ATM’nin bağlı olduğu şube veya müşteri hizmetleri aranarak durum iletilmelidir. Mesai saatleri içinde paranız bankamatiğe sıkışmışsa ve banka önü bankamatikse hemen şube ile eğer değilse müşteri hizmetleriyle iletişime geçilmelidir.

Akbank Atm Sıkışan Para İadesi

Bankamatiğe paranız sıkıştığında hemen müşteri hizmetleri ile irtibata geçmelisiniz. Ardından yaşadığınız problemi ifade ederek para yatırmaya çalıştığınız bankamatiğin adresini iletmelisiniz. Müşteri hizmetleri bankamatiğin bağlı bulunduğu şubeye problemi iletir ve gerekli işlemler yapılır. Daha sonra size konuyla ilgili olarak geri dönüş sağlanır. İsterseniz bir dilekçe hazırlayıp bankaya da sunabilirsiniz.

Ancak bankamatiğin paranızı yuttuğu durumlarda işlemler biraz daha uzun sürebilir. Hatta bankanın tatil olması veya mesai saatleri dışında olması gibi durumlarda da işlemler ne yazık ki uzamaktadır. Bu gibi durumlarda da müşteri hizmetlerini arayarak yardım alabilirsiniz.

Finansbank

Bankamatiğe para sıkışması sorunu yaşıyorsanız şikayetinizi mesai saatleri içindeyse ve bankaya bağlı ATM ise, banka görevlileri ile paylaşarak sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz. Kimlik bilgilerinizi görevliler ile paylaştıktan sonra kartınızı geri iade alabilirsiniz.

Bankamatikte kartınız sıkıştıktan sonra size verilen yeni kartlar da eskisi gibi kullanılır. Diğer kartınızda geçerli olan tüm haklar yeni kartta da geçerlidir. Yaşanılan bu sorunlar karşısında çok fazla paniğe kapılmadan kendinizi yetkili kişiler en kısa zamanda ifade etmeniz önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir