2018 vergileri
2018 vergileri

Her yılın sonunda toplum olarak yeni yıl ile birlikte gelecek zamların münakaşasını yaşar kendi çapımızda konuyu irdeler ama sonunda ne olursa olsun alacağımız hizmet veya ürünün fiyatını zamlı olarak öder geçeriz.

2018 Yılında Ödeyeceklerimiz

Trafik Cezalarındaki Artış

2018 yılına girmemizle birlikte hayatımızda kullandığımız araçlara, trafik cezalarına, alacağımız ehliyet ve diğer değerli belgeler ile vergilere daha yüksek oranlarda para ödememiz gerekecek. En önemli artışlar her yıl olduğu gibi trafik cezalarında olacak diyebiliriz. 2018 yılı trafik cezaları hakkında daha önce ayrıntılı bilgi vermiştik.

Motorlu Taşıtlar Vergileri

Trafik cezalarının yanında Motorlu Taşıtlar Vergileri de önemli artışlar yaşanacak. Yüzde 15, 25,38 ve yüzde 50 civarlarındaki MTV artışı araç sahiplerince karşılanacak.

Pasaport Harçları

Yurt dışına çıkışlar için kullandığımız pasaport harçları 2018 yılında artıyor. Bu harçların yanında cep telefonları ile ödediğimiz özel iletişim vergisi 47,70 TL’den 54,60 TL’ye çıkarılıyor. Ehliyet alan kişiler ise ehliyet sınıfına göre değişirken çok yaygın olan B sınıfı ehliyet harcı 479 TL’ye yükseltildi.

Emlak Vergisi de Nasibini Alanlardan

Taşınmaz gayrimenkul sahibi olanlar da yeni yıl ile birlikte daha fazla vergi ödemesi gerçekleştirecek. Bir önceki yıla göre % 7,25 oranında zam yapılan Emlak vergisinin yanında, Çevre Temizlik Vergisi tahsilatı için 1 m3 su tüketici için 32 kuruş ödenecek. Çok uygulanmıyor olsa da; yere çöp atanların cezası 232 TL, yüksek sese neden olanların ise 968 TL olacak.

Maaşlarda Zamlananlardan

Yeni yıl ile birlikte vatandaşın cebinden çıkacakların yanında cebine girecek ücretlerde de artış yaşanacak. Memur, memur emeklileri Ocak ay’ında % 4, Temmuzda ise % 3,5 zam alırken yaşanacak enflasyona göre bu rakamlar daha yukarılara çıkabilecek. Bununla birlikte bu hafta içerisinde de işçilerin dört gözle beklediği 2018 Asgari Ücret tutarları açıklanmış olacak.

2018 Yılı İle Birlikte Ödeyeceğimiz Zamlı Tutarlar Şu Şekilde;

Pasaport Harcı 194 TL
Ehliyet Harcı 479 TL
Kırmızı Işık Cezası 236,5 TL
Emniyet Kemeri Takmama 111 TL
Çevre Temizlik Vergisi
Su Tüketici 32 TL
Gelir Vergisi Beyannamesi 59 TL
KDV Beyannamesi 79 TL
SGK Primi Bildirimi 29 TL
Yere Çöp Atma 232 TL
Cep Telefonu Özel İletişim Vergisi 55 TL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir