2018 faizsiz krediler
2018 faizsiz krediler

Günümüzde birçok sebepten ötürü krediye başvurulabilmektedir. Birçok banka ya da kuruluş krediler için faiz işlemi uygulasa da bazı bankalar bazı durumlar için faiz işlemi uygulamaz. 2018 faizsiz krediler için de başvurulacak bankalar vardır.

Devlet desteği sayesinde bankalardan faizsiz kredi çekilebilir, konut veya diğer ihtiyaçların karşılanması için bir destek bulunabilir. Katılım bankaları günümüzde müşterilerine 0 faizli kredi çekme imkânı sunuyor. Haram ve faiz yemek istemeyenlere özel bir hizmet sağlanıyor. Faizsiz krediler, İslam’ın esaslarına uygun bir finansal destek arayan kişiler için bir çözüm olmaktadır. Genelde müşteriler çok ilgi gösteriyor. Bu bankalar, faiz yerinde kar oranı kavramını tercih ediyor.

Bankaların Verdiği Krediler

Faizsiz kredi denilince akla gelen ilk bankalardan birisi, Türkiye Finans Bankasıdır. Türkiye Finans Bankası, müşterilerine verdiği hesaplı hizmet seçenekleri ile taktir edilmektedir. Mal ve hizmet alımını ticari şekilde gerçekleştiren Türkiye Finans, kredilerini İslam kurallarına uygun olarak düzenliyor. Türkiye Finans Bankası, sağlayacağı hiçbir finansmanı müşteriye doğrudan mevduat vererek sağlamaz. İlgili ödemeyi genellikle satıcıya yapar.

Tarihi Osmanlı zamanlarına dayanan Ziraat Bankası, faizsiz kredi veren bankalardan bir başkasıdır. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile kredi konusunda faiz oranını hiçbir şekilde kullanmamaktadır. Son günlerde özellikle verdiği uygun kredilerle adından bahsettiren Ziraat Bankası, müşterileri için önemli bir tercihtir. Kredi başvurusunda bulunduğunuz zaman Ziraat Bankası başvurunuzu inceliyor ve uygun bulması halinde onaylıyor. Size bir kar oran tablosu çıkarıyor ve siz seçiminizi yaparak faizsiz kredinizi alıyorsunuz.

Albaraka Türk, Türkiye’nin ilk faizsiz bankasıdır. Gerek konut finansmanı olsun, gerekse tüketici finansmanı olsun birçok kredi hizmetinde müşterilerine hizmet etmektedir. Herhangi bir mal satın almadan önce Albaraka Türk’e başvuruda bulunabilir ve başvurunuz onay aldığı zaman kredinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Albaraka Türk, hemen hemen tüm kredilerinde aynı sistemi kullanmakta olup, faizsiz kredi sunan bankalardan birisi olmaktadır. 2018 faizsiz krediler için bu bankalara başvuru gerçekleştirilebilir.

Esnafa Geri Ödemesiz Kredi

Halkbank bünyesinde esnaflar, iki ayrı başlık halinde isteyene 150.000 TL’ye kadar %50 devlet kredi verilirken, isteyen esnaflara da 100.000 TL ‘ye kadar tamamen faizsiz kredi verilmektedir.

Esnaflara KOSGEB destekli olarak 100.000 TL faizsiz ve 50 bin TL geri ödemesiz hibeler verilmektedir. Bunun için KOSGEB anlaşmalı bankalar girişimcilere destek vermektedir. KOSGEB girişimcilik kursuna katılan ve bundan başarılı olan esnaflara 150 bin TL’ye kadar KOSGEB desteği verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir