2018 eft ücretleri
Businessman works with Virtual Cloud Computer

Bankalardan yapılacak olan para transferlerinde ücret ödeme durumları olabilmektedir. Havale ücretleri daha düşük bir meblağ olurken, EFT ücretleri daha yüksek meblağlarda olabilmektedir.  Yine bankalardan talep edilen tutarlar işlemin hangi kanaldan yapıldığına bağlı olarak da değişkenlik gösteriyor. İnternet şubesinden yapılacak olan havale ve EFT işlemlerindeki hizmet ücreti, şubelerde yapılan işlemlere göre daha düşük ücretlerde olmaktadır. Değişiklik gösterebilen bu durumlarda 2018 eft ücretleri de merak edilen durumlardan olmaktadır.

Eft Ücreti Talep Edilmemesi

Bankacılık işlemlerinin en çok kullanılanları arasında olan EFT için vatandaşlar masraf kesintisinden şikâyetçi olmaktadır. Bazı bankalar EFT işlemi üzerinden 1 ile 6 TL arası işlem ücreti keserken bazı bankalarda bu işlem için ücret talep etmiyor.

Türkiye’deki şubesiz bankacılığın öncü sistemlerinden olan enparada EFT yaparken işlem ücreti ödemiyorsunuz. Enpara hesabı açmak için, internetten başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Daha sonra istediğiniz adrese kapınıza kadar gelerek, kartınızı teslim edip, enpara hesabınızı açıyorlar. Enpara’nın tek avantajı ücretsiz EFT işlemi yapabilmek değil. Aynı zamanda enpara ayda bir kez olmak üzere, hangi bankanın ATM’si olursa olsun, komisyonsuz para çekme yatırma işlemi yapma fırsatınıda müşterilerine sunuyor.

Şubesiz bankacılığın, YapıKredi’deki ismi NUVO. YapıKredi bankasında kullanacağınız NUVO sisteminde, hesap işletim ücreti, EFT ücreti gibi ücretler alınmıyor. Ayrıca isterseniz hesabınızdaki mevduata yüksek faizler de veriyor.

Ücretsiz günlük bankacılık portföyünde hizmetini sunan HSBC, HSBC Advange hesabına sahip müşterilerinden, hesap işletim ücreti ve para transferi ücreti tahsil etmiyor. Üstelik müşterilerine tüm para transferlerini günün her saatinde, ücretsiz olarak yapabilme imkanı sunuyor.

ING Günlük Paket hesabınız varsa, hiç bir EFT masrafı ödemek zorunda kalmazsınız. Ancak iki adet otomatik ödeme talimatı vermeniz gerekiyor.

Değişim Gösteren Eft Ücretleri

Bankalar genel olarak birçok işlemi herhangi bir ek ücret ödemeden gerçekleştirebiliyor. Ancak başka bankaların da durumlara girmesi ile çeşitli ücretlendirmeler yapmaktadırlar. Bu doğrultuda kişiler bankalardan EFT ya da havale işlemlerini gerçekleştirirken belirli seviyede ücretler veriyorlar. Bu sebeple de kişilerin gönderecekleri parayı iyi bir şekilde hesaplaması gerekiyor. Aksi halde bu ücret yatırılan paradan çekileceğinden kişilerin yatırdıkları ücretler eksik kalıyor.

Eğer ki kişi bir başka hesaba havale ya da EFT işlemi yapacak ise, o kişinin bu ücretlendirmeyi de düşünmesi gerekir. Eğer bu ücret banka tarafından 30 TL olarak belirlenmişse kişilerin 1030 TL yatırarak anaparalarını değiştirmeden işlemleri tamamlaması gerekiyor. 2018 eft ücretlerinin değişip değişmemesi hakkında da net bir bilgi bulunmamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir