2018 kredi faiz oranlari
2018 kredi faiz oranlari

Sürekli değişim gösteren ekonomik ve siyasi oluşumlar ile küresel ekonomide gerçekleşen kritik hamleler ile kredi faizlerinde önemli değişiklikler yaşanmış olsa da; ev sahibi olmak isteyen kişilerin sayılarının sürekli artış göstermesi yanın da konut kredisi faizlerinin hangi noktaya geleceği sorusunu getiriyor.

Gerek ev ihtiyacı olan kişiler gerekse yatırım yapmak için konut kredisi faiz oranlarını takip edenler, ya da gelecekte ev alma hayali kuranlar merakla 2018 yılında konut  kredisi faizleri düşecek mi soruları soruyorlar.

Türkiye önemli bir tehlikeyi atlatmasının ardından 2016 yılında Cumhurbaşkanımızın kredi faizlerini düşürme talimatı ile devlet bankalarında 1,15 ile 1,25 oranlarında olan faizler önce 0,99, sonrada 0,80 bantlarına çekildi. Bu düşüşe rekabet edebilmek için özel bankalarda da bu faiz oranlarını takip etmek zorunda kaldı. 2018 Yılı Mart ay’ı itibariyle konut kredisi faiz oranlarında yükselme meydana geldi. Ayrıntılı güncel konut kredisi faiz oranları başlıkla yazımızı okumanız halinde mevcut bankaların faiz oranlarını da incelemiş olacaksınız.

Daha önce de ev kredisi kullanan kişiler yapılandırma yaparak daha düşük taksitlerde faizler ödemek için oranların düşmesini beklemektedir. Sadece yapılandıranlar değil, bu işin lokomotifi müteahhitler, inşaat şirketleri, bankalar da faiz oranlarının düşmesini bekleme yolunu tercih ederler. Düşen faizler ile konut piyasası canlanacak, satımlar gerçekleşecek, şirketler daha çok paralar kazanırken kişiler daha az paralar ödeyerek ev sahibi olacaklar.

2018 yılında Konut Kredisi Faizleri

Ülkemizde henüz OHAL kapsamında uygulama devam ediyor. Ekonomi uzmanları 2018 yılında kredi faiz oranları konusunda ikiye bölünmüş durumda. OHAL’in kalkması ile özellikle ev kredilerinde faiz oranlarının 0,60 seviyelerine inebileceği tartışılırken bazı kesimler tarafından yükseleceği tahminleri yapılmaktadır. Gelecekteki faiz oranlarını tahmin edilebilmesi için mevcut göstergelere bakılması yanlış olur. Zaman zaman ülke içerisinde ve küresel ekonomi de neler olabileceğinin, ekonomiye nasıl bir ivme kazandıracağının tahmin edilmesi elbette zor. Faiz oranlarının belirlenmesindeki büyük etken olan siyasi gelişmeler ışığında gelişmeler yaşanabilir. Ancak şu durum itibari ile 2018 yılında yaşanacak olan siyasi istikrar ile özellikle konut kredilerinde Ocak 2018 ten itibaren düşüşlerin olması muhtemel olarak kayıtlarımız arasında. Bu anlamda referandum öncesi AB ile yaşanılan gerginliklerin yumuşaması, ekonomiye olan güveni artıracak ve 2018 yılında faizler istenilen seviyelere inecektir.

2018 Yılında Kredi Faizleri Ne Olacak?

İhtiyaç kredilerinde faiz oranları bankalara, vadesine ve özelliklerine göre 1,20 ile 1,65 bantları arasında değişkenlik gösteriyor. Şu aşamada tüketici kredileri faizlerinin ne olacağı konusu kestirmek zor olsa da konut kredilerinde olduğu gibi küresel dünyada yaşanılacak finansal hareketler ile ülkemizdeki oluşumlar bu oranlara etki edecek. 2018 yılının ilk çeyreğinde mevcut faiz oranlarının devam etmesi muhtemel seçenekler arasında.

İlginizi Çekebilir : Güncel Tüketici Kredisi Faiz Oranları

2018 Taşıt Kredisi Faizleri

Alınacak taşıtlara istinaden talep edebileceğiniz kredi faiz oranları 36 ay vade için bankalar arasında 1,10 ile 1,40 seviyeleri arasında değişiyor. ÖTV artışlarına rağmen yapılan kampanyalar ile 2017 yılında araç satışları artış gösterdi. 2018 yılında muhtemele vergilerde meydana gelecek artışlar, muhtemel kur artışları olmasına rağmen taşıt satışlarında azalma görülmeyecektir. Taşıt kredisi faiz oranlarında faiz oranları yatay seviyede ilerleyeceği, ancak firmaların yeni kampanyalar ile daha uygun fiyatlarla taşıtlar alınabileceği düşünülüyor.

2018 de Dolar Ne Olacak

Referandum öncesi hareketlilik yaşanmasına rağmen oylama sonucu gerekli istikrarı gören Türkiye ekonomisi attığı sağlam adımlar neticesinde döviz kurlarında gerileme yaşandı. Son ayların en düşük seviyelerine ulaşan dolar kuru, borsanın rekor üstüne rekorlar kırması ile daha da düşecek eğilimi veriyor. Bu anlamda dolar kurunu yıl sonunda 3,8 seviyelerinde olabileceğini tahmin edenlerde var.

5 Nisan 2018 Güncelleme

Tahminlerin aksine 2018 Nisan ayı itibariyle dolar daha yılın ilk yarısı itibariyle yeni rekorla birlikte 4TL yi  aşmış bulunmaktadır. Ancak bu yükseliş doların yükselmesinden değil de paramızın tüm para birimleri karşısında değer kaybetmesinden kaynaklanıyor.

12 Nisan 2018 Güncelleme

Dolar yıl sonuna kalmadan 4,5TL ye ulaşacak gibi görünüyor. An itibari ile dolar kuru 4,16TL ile rekor seviyeye ulaşmış bulunmakta. Suriye meselelerinden dolayı daha da aratacak gibi görünüyor.

2018’e Euro Ne Olacak?

Euro’nun geleceği tüm dünyada tartışılır hale gelmiş durumda. Bir çok AB ülkesi, AB üyeliğindeki durumunu tartışırken Euro’da kendi gelişimine yön verecek. AB üyeliğinden ayrılmaya istinaden yapacakları referandumlar ile geleceği tehlikeye düşeceği görülse de; Euro kurunun yıl sonuna kadar yükselmeyeceği tahminler arasında.

Faizsiz krediler için 2018 faizsiz krediler yazımıza bakabilirsiniz.

2 Comments

  1. stres ve hizli onayi tamam ya da isletme kredisi ihtiyaciniz var mi? Eger öyleyse, lütfen bize ulasin

  2. Selamlar hocam kredi konusunda bir çok şey anlatmışsınız lakin pek birşey anlayamadık neden derseniz konut kredisi çeken insanların yapılandırmaya gitmesi için 2018 in hangi ayında kredi faizlerinin düşeceğine dair bir açıklama yada yazı yazmamışsınız!

    Bizlerde ticari olarak şirketletimiz için çektiğimiz kredi için faiz oranlarının düşmesi sağlanırsa neden olmasın yapılandırma yapabiliriz oyüzden daha açıklayıcı yazı yazarmısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir