Vakıfbank HGS iptali, Vakıfbank müşterilerinin mustarip olduğu konulardan biri olarak dikkat çekmekte. HGS işlemleri, bilindiği gibi PTT ile birlikte bankalar üzerinden de yapılabiliyor. Hatta bankalardan daha kolay ödeme yapılabilmesi, yükleme ve geçiş detaylarına mobil uygulama ve internet bankacılığı ile kolayca erişilebilmesi, bu hususta daha çok bankaları kullanmaya teşvik ediyor.
HGS işlemleri ile ilgili merak ettiğiniz konu ve soruları tek bir içerik altında buluşturduk. Böylece ilk HGS alımından tutun da HGS iptaline kadar tüm işlemleri nasıl gerçekleştirebileceğinizi en doğru haliyle öğrenme fırsatına sahip olacaksınız.
HGS Nedir?
İlk olarak içeriğimizin daha anlaşılır hale gelmesi için HGS nedir? sorusuna yanıt sunalım. HGS, otoyollarda, karayollarında, şehirlerarası yollarda ve HGS logosu bulunan geçişlerde ücretin online bir şekilde ödenmesini sağlayan bir sistemdir. HGS’nin açılımı Hızlı Geçiş Sistemi olarak yapılmakla beraber özellikle şehirlerarası yolculukta çok sık kullanılmaktadır.
Vakıfbank HGS Başvurusu Nasıl Yapılır?
İçerik başlığımız Vakıfbank ile alakalı olduğu için Vakıfbank HGS başvurusu nasıl yapılır? sorusunu elbette yanıtlayacağız. HGS başvurusu yapmak için Vakıfbank’ın aşağıda yer alan bankacılık kanallarından faydalanabilirsiniz.
- HGS başvurusu yapmak üzere en yakın Vakıfbank şubesine müracaatta bulunabilirsiniz. HGS sözleşmesi, HGS otomatik ödeme talimatı ve ücret bilgi formunu imzaladıktan sonra Vakıfbank HGS etiketinizi ya da kartınızı teslim alabilirsiniz.
- Hâlihazırda bir Vakıfbank hesabınız bulunuyorsa mobil uygulama ve internet bankacılığı üzerinden de HGS başvurusunda bulunabilirsiniz. Mobil uygulama ya da internet bankacılığına şifrenizle birlikte giriş yaptıktan sonra ana menüde yer alan ‘’Başvurular’’ sekmesine tıklayın. Açılan menüden de OGS/HGS Ürün Başvuru linkine tıklayın. Bu durumda HGS başvuru sayfasına yönlendirileceksiniz. Ürün türü, ürün tipi ve araç sınıfı gibi bilgileri doğru şekilde doldurduktan sonra araç plakası gibi bilgileri de doldurun. Son olarak ilk yükleme ve otomatik yükleme tutarlarını belirleyin ve ardından devam tuşuna basın.
Vakıfbank HGS Bakiye Yükleme
Vakıfbank HGS bakiye yükleme işlemlerinizi de başvuru işlemleri gibi Vakıfbank mobil uygulama, Vakıfbank internet bankacılığı ve Vakıfbank şubelerinden gerçekleştirebilirsiniz. Şubeye gittiğinizde yetkiliye HGS yüklemesi yapmak istediğinizi bildirmeniz yeterlidir. İster nakit ödeme yapabilir, ister hesabınızdaki tutardan HGS kartınıza ya da etiketinize para aktarılmasını talep edebilirsiniz.
İnternet ve mobil şubeler aracılığıyla da Vakıfbank HGS bakiye yükleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ana menüde bulunan ‘’Ödemeler’’ menüsüne giriş yapın ve ardından OGS/HGS İşlemleri menüsüne tıklayın. Açılan sayfada bulunan bakiye yükleme linkine tıkladığınızda ilgili sayfaya ulaşabileceksiniz. Hesabınızdan, KMH hesabınızdan ya da kredi kartınızdan yükleme yapabilirsiniz.
Vakıfbank HGS Geçiş Sorgulama
Vakıfbank HGS geçiş sorgulama işlemi için en pratik yol internet bankacılığı veya Vakıfbank mobil uygulamasını kullanmaktır. Yine ana menüdeki ödemeler sekmesine, ardından da OGS/HGS İşlemleri menüsüne tıklayarak ilgili sayfaya erişebilirsiniz. En üst kısımda yer alan geçiş sorgulama ekranına girdiğinizde geçişlerinizi görüntüleyebileceksiniz. Tarih filtreleme özelliği sayesinde belirli tarihleri kapsayacak şekilde filtreleme yapabilirsiniz.
Vakıfbank HGS bakiye ve geçiş sorgulama işlemlerini yapabilmeniz için HGS/OGS etiket ya da kartınızı Vakıfbank aracılığı ile almış olmanız gerekir. Bir başka bankadan ya da PTT şubesinden aldığınız bir HGS için gerekli bilgilere Vakıfbank üzerinden erişemezsiniz.
Vakıfbank HGS Alt Limit
Vakıfbank HGS alt limit uygulaması, araç sınıfına göre değişmektedir. 1.sınıf araçlar için ilk yükleme tutarı en az 50,00 TL olabilir. 2.sınıflar için uygulanan alt sınıf 60,00 TL, 3.sınıf araçlar için de 70,00 TL’dir. 4. Ve 5.sınıf araçlar için alt limit tutarları sırası ile 90,00 TL ve 120,00 TL’dir. 6.sınıf araçlarda alt limit tutarı daha düşük iken 40,00 TL olarak belirlenmiştir. Başvuru esnasında araç marka ve modeline göre aracınızın sınıfına göz atmayı unutmayın.
HGS’ de Yeterli Bakiye Yoksa Ne Olur?
HGS’ de yeterli bakiye yoksa ne olur? sorusu, HGS kullanıcılarının en çok merak ettiği sorulardan bir diğeri. Eğer HGS hesabınızda bakiye yoksa geçiş sonrasında gri listeye alınırsınız. Gri geçiş sonrasında 15 gün içerisinde ödeme yapmanız gerekir. Aksi taktirde geçiş tutarının 5 katı kadar ceza yeme durumu ile karşı karşıya kalırsınız.
Vakıfbank HGS Otomatik Ödeme
Bir önceki başlık ve bu başlığımız birbirleri ile doğrudan ilişkilidir. Zira herhangi bir cezaya maruz kalmamak adına HGS otomatik ödeme talimatı vermeniz, uğrayacağınız cezai yaptırımların önüne geçecektir. Ceza uygulanmaması adına bakiyeniz belirli bir tutarın altına indiğinde otomatik ödeme talimatının devreye girmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin; HGS bakiyeniz 50,00 TL’nin altına indiğinde 50,00 TL daha yükleme yapılmasını talep edebilirsiniz.
Vakıfbank HGS otomatik ödeme talimatı, özellikle HGS ve OGS gişelerini sık kullananlar için ideal bir çözümdür. Aksi taktirde geçiş sonrasında ne zaman geçiş yaptığınızı unutabilir, ödemenizi bu sebeple 15 gün geciktirebilirsiniz. Böyle bir durumda ödemeniz gereken tutar 5 katına çıkar ve bu da gereksiz bir masrafa yol açar. Böyle sorunlarla karşılaşmamak adına mutlaka Vakıfbank otomatik HGS ödeme özelliğini kullanmanızı tavsiye ederiz.
Vakıfbank HGS İptali Nasıl Yapılır?
Vakıfbank HGS iptali nasıl yapılır? sorusu, bir diğer merak edilen soru olarak karşımıza sıkça çıkıyor. HGS etiketini iptal ettirme nedeninizin bir önemi olmayıp dilediğiniz zaman iptal talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz birkaç yöntem mevcut.
- HGS iptali için herhangi bir Vakıfbank şubesine giderek talebinizi iletebilirsiniz. Bu durumda sizden iptal formuna imza atmanız istenecektir. İptal formuna imza atmadan Vakıfbank HGS iptal işleminiz devreye alınmaz. Bunun sebebi, daha sonra ortaya çıkacak cezai uygulamalardır. Banka, iptalin müşteri talebi ile gerçekleştiğini garanti altına almak için böyle bir uygulamaya gitmiştir.
- Vakıfbank HGS iptali için 0850 222 07 24 numaralı Vakıfbank müşteri hizmetlerinden de destek alabilirsiniz. Sizlere bu kanal üzerinden hizmet sunulmadan önce bir takım sorular sorulur ve işlem yapan kişinin hesap sahibi olduğundan tam anlamıyla emin olunur. Talebiniz işleme alınır ve en geç 1 iş günü içerisinde süreç tamamlanmış olur.
- HGS iptal işlemlerinizi bankadaki müşteri temsilcinize mail atarak da gerçekleştirebilirsiniz. Dilekçenizi yazıp taradıktan ya da net görüntüsünü çektikten sonra müşteri temsilcinize mail veya FAX yoluyla ulaştırabilirsiniz. Ayrıca anlık mesajlaşma uygulamalarından birini kullanarak da bu görüntüyü müşteri temsilcinize iletebilirsiniz. Müşteri temsilciniz, talebiniz için onay almak üzere sizi sistemde kayıtlı cep telefonunuzdan arayabilir. Arama sonrasında onay vermeniz halinde Vakıfbank HGS iptal talebiniz onaylanır.
HGS iptali, genellikle araç satışı sonrasında kullanılan işlemlerden biridir. Aracınızı bir başkasına sattıktan sonra mutlaka HGS etiketinizi iptal etmenizi öneririz. Zira plaka ve bu plaka ile ilişkili HGS kimin üzerine kayıtlı ise cezai yaptırımlar da bu kişi üzerine uygulanır. Elbette daha sonra dava açmak ya da başvuruda bulunmak kaydı ile durumu çözebilirsiniz; fakat bu gibi sorunlarla karşılaşmamak adına araç satışı sonrasında hemen HGS iptal başvurusunda bulunmanızı tavsiye ederiz. Böylece ileride karşınıza çıkabilecek sorunların önünü kesmiş olursunuz.
HGS İptal Edilince İçindeki Para Ne Olur?
HGS iptaline ilişkin belki de en önemli soru, HGS iptal edilince içindeki para ne olur? sorusu. HGS iptali sonrasında içindeki para, Vakıfbank nezdindeki ödeme hesabınıza aktarılır. Ödemeyi hesabınızdan yaptıysanız hesabınıza, kredi kartı ile yaptıysanız kredi kartınıza aktarım yapılacaktır.