Sgk tahsis talep
SGK Tahsis Talep

SGK tahsis talep formu, sigortalı şekilde hayatını kaybeden kişinin 18 yaşından büyük hak sahibinin evlenme, maaş, cenaze işleri yardımı alma isteklerini yapar iken, iletilmesi gereken formdur. Formdaki ilgi alanlarına TC kimlik numarası, isim ve soy isim, sigorta sicil numarası, ölen kişinin emeklilik tahsisi numarası yazılır.

Form doldurma esnasında başvuru taleplerini açıklarken, talep çeşidi diye başlık atılır ve altına yaşlılık aylığı, sürekli iş aylığı, görmemezlik geliri, ölüm aylığı, malulen olarak emeklilik kaleminden hangisi için başvurulduğu yazılması gerekir.

SGK Tahsis Talep Formu Ne İşe Yarar?

SGK tahsis talep formunun işlevi sıralanışı şu şekildedir;

  • Ölüm maaşı başvurusu için,
  • Yetim maaşı başvurusu için,
  • Cenaze masrafları yardımı için,
  • Evlilik yardımı için,
  • Emeklilik isteklerini iletmek içindir.

Sgk Tahsis Talep Formu Banka Hesabı Alanı Nasıl Doldurulur?

Banka hesabı yazan başlığın altına maaş alınan bankanın ismi yazılır. PTT şubesinin isminin yazılması da bir diğer seçenektir. Bağlanacak olan maaş bu seçilen kurumlardan birine yatar.

Sigortalıya Yakınlık Alanı Nasıl Doldurulur?

SGK tahsis talep formu üzerinde bulunan “sigortalıya yakınlık” başlığının altına, “HAK SAHİBİ” ifadesi eklenmek suretiyle bu ifadenin yanına da eş, anne, çocuk, baba gibi yakınların derecesine göre ekleme yapılır.

SGK Tahsis Talep Formu Gelir Beyanı Alanı Nasıl Doldurulur?

Gelir beyanı alanının doldurulmasında izlenilen yollar şunlardır;

  • Tüm kazançlarının gelirinin asgari ücretten düşük olup olmaması sorulur ve cevap olarak asgari tutar altında olduğu öğrenilirse bu alan “EVET” olarak doldurulur.
  • SSK 41/A kapsamı dahilinde bir aylığı olup olmadığının sorusuna tabi tutulur ve aylığın olduğu teyit edilirse “EVET” olarak doldurulur.
  • BAĞ- KUR 41/B ve TC emekli sandıklarından alınan bilgiyle aylığı olup olmadığı sorulur ve varsa “EVET” diye doldurulur.

SGK Tahsis Talep Formu Adres Bölümü Nasıl Doldurulur?

Adres başlığının altına evin adresi ve telefon bilgileri sırayla doldurulup bu işlemin arkasından mail bilgileri eklenip, imza yazan bölümün karşısına imza atılır.

SGK Tahsis Talep Formu Ölüm Tarihi Alanı Nasıl Doldurulur?

Tahsis talebi çeşidi başlığının altında bulunan başvuru amacının yazılmasından sonra, “Ölüm Tarihi” başlığının altına da hayatını kaybeden çalışanın vefat tarihi yazılır. Ölümünün ardından maaşından faydalanılmak istenilen kişinin vefat tarihi, ay, gün, sene şeklinde belirtilir.

2008 yılının ekim ayı içerisinde ve sonunda ölen sigortalının hak sahiplerine minimum 1800 günlük yaşlılık, malul hali ve vefat sigortası primi bildirilmesi halinde maaş bağlanır. Bir diğer şart ise SSK kapsamı içinde sigortalı olanların her türden borçlanma zamanı hariç, minimum 5 senedir sigortalı bulunup toplam sürede 900 gün malul durumu, yaşlılık hali ve vefat sigortası priminin bildirilmiş olması gerekir. Sigortalının vefat tarihinde yasal olarak evlilik bağı olan kişi ölüm aylığını alma hakkına sahiptir.

SGK tahsis talep formuna e-devlet üzerinden erişebilir ve nasıl dolduracağınızı buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir