Isbankmobilonaykodu
isbankmobilonaykodu

İş Bankası müşterilerinin hesaplarını güvence altına almak adına farklı güvenlik uygulamaları kullanmaktadır. ‘’Cep Anahtar’’ ve ‘’Telefon Tanıma’’ güvenlik uygulamaları dışında ‘’Mobil Onay Kodu’’  adı verilen dijital kanallarda kullanılan ve uygulama üzerinden İş Bankası hesaplarına ulaşmak isteyen müşteriler için özel oluşturulan şifre sistemi de bulunmaktadır.

İş Bankası Mobil Onay Kodu Nedir?

İş Bankası mobil onay kodu, dijital bankacılık kanalı olarak kullandığınız güvenlik uygulaması olup, banka sisteminde kayıtlı olan cep telefonunuza gönderilen kısa mesaj ya da ‘’İşCep’’ uygulaması üzerinden gönderilen anlık mesaj gönderimi şeklinde ulaşan tek kullanımlık şifre olarak tanımlanabilir.

Anlık mesaj olarak gönderilen İş Bankası Mobil Onay Kodu’na, doğrulama kodu da diyebiliriz ki, bu doğrulama koduna ulaşmak için İşCep uygulamasını kullanıyorsanız, sağ üst köşede yer alan zil işaretine tıkladıktan sonda ‘’Mesajlar’’ menüsüne giriş yapmanız yeterli olacaktır.

Şayet İşCep uygulamasını kullanmıyorsanız, internet bankacılığı üzerinden işlem yapacaksanız; İş Bankası mobil onay kodu ve aynı zamanda internet alışverişi sırasında güvenlik nedeniyle gönderilen şifreler kısa mesaj olarak cep telefonunuza gönderilecektir.

İş bankası mobil onay kodu gelmiyor

İş Bankası Mobil Onay Kodu Nasıl Kullanılmaktadır?

İş Bankası mobil onay kodu kullanmak için öncelikle kullandığınız cep telefon numaranızın banka sisteminde kayıtlı olması gerekmektedir. Cep telefonunuzun kayıtlı olması yeter koşul olup, herhangi bir uygulamayı telefonunuza indirmeniz gerekmemektedir.

Cep Anahtarı, ileri güvenlik aracı olarak geçmekle birlikte eğer ‘’Cep Anahtarı’’ kullanmıyorsanız, internet bankacılığına giriş yapmak istediğinizde şifre ile birlikte 6 haneli olan İş Bankası Mobil Onay Kodu da istenmektedir.

Mobil onay kodunu telefonunuza kısa mesaj yerine İşCep üzerinden almak istiyorsanız; İşCep uygulamasının telefonunuzda güncel sürümünün yüklü olması gerekmektedir. Aynı zamanda İşCep ayarları arasında yer alan İşCep bildirimlerinin açık olarak ayarlanması gerekmektedir. Tüm ayarlar yapıldıktan sonra İşCep’e bir kez giriş yapmanız İş Bankası mobil onay kodunun gelmesi için yeterlidir.

İş Bankası Mobil Onay Kodu Nerelerde Kullanılabilir?

Anlık mesaj olarak gönderilen İş Bankası Mobil Onay Kodu;

  • İnternet şubesine bireysel ya da ticari müşteri olarak giriş yapmak için,
  • isbank.com.tr internet adresinde ya da İş Bankası Telefon Bankacılığı anında şifre uygulamaları sırasında,
  • İnternet alışveriş işlemlerinde (TROY GO),
  • Çağrı merkezi aramalarında kullanılmaktadır.

Teknik nedenlerden kaynaklı olarak İş Bankası mobil onay kodu gönderimi yapılamaması durumunda, İş Bankası güvenlik politikaları çerçevesinde bazı işlemler için kısa mesaj (SMS) gönderimi yapılmaktadır. Bazı işlemler içinse, aynı içerik hem SMS hem de mobil onay kodu olarak gönderilebilmektedir.

İş Bankası Mobil Onay Kodu Kullanımı Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

​İş Bankası Mobil Onay Kodu’na ulaşabilmek için, güncel olarak kullandığınız cep telefonu numaranız banka sisteminde mutlaka kayıtlı olmalıdır. Numara değişikliği gibi durumlarda bankanın da bilgilendirilmesi gerekmektedir.

İş Bankası mobil onay kodu, sizin kişisel kullanımınız için oluşturulmaktadır. Bu nedenle bu kodu, e-posta, SMS ya da internet kanallarını kullanarak, tanıdığınız ya da tanımadığınız kişilerle kesinlikle paylaşmayınız.

İş bankası mobil onay kodu gelmiyor

İş Bankası Mobil Onay Kodu Cep Telefonuna Neden Gelmez?

’İş Bankası Mobil Onay Kodu gelmiyor’’ diyorsanız, bunun en önemli nedeni banka sisteminde kayıtlı olan cep numaranızdan kaynaklanmaktadır. Ya SİM kart değişikliği yapmış olabilirsiniz ya da cep numaranızı farklı bir GSM operatörüne taşımanız da hat değişikliği olarak kabul edildiği için mobil onay kodu gönderilmesi banka tarafından güvenlik nedeniyle bloke edilmektedir.

SİM kartınızı değiştirmeniz ya da cep numaranızı bir başka GSM operatörüne taşımanız durumunda, banka sisteminde kayıtlı olan cep numaranız üzerinden 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Bankacılık numaramızı arayarak durumu bildirerek blokeyi kaldırabilirsiniz. Ayrıca ATM’ler üzerinden ‘’Anında Bankacılık’’ menüsünü kullanarak ya da şubeler aracılığıyla telefonunuzda bulunan İş Bankası mobil onay kodu blokesini kaldırabilirsiniz.

İş Bankası ticari müşteri iseniz, İş Bankası Mobil Onay Kodu blokesini kaldırmak için sadece bankamatikleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda şubeler aracılığıyla kartınız üzerindeki blokeyi kaldırabilirsiniz.

Herhangi bir SİM kart ya da hat değişikliği yoksa ve mobil onay kodu Android ya da iOS işletim sistemine sahip olan telefonunuza gelmiyorsa;

  • İşCep uygulamasının son sürümünün yüklü olmasına dikkat ediniz. Gerekirse güncelleme yapınız.
  • İşCep uygulaması üzerinden bildirimlerin açık olup olmadığını kontrol ediniz. (‘’Ayarlar’’menüsü üzerinden ‘’Bildirimler’’ menüsünü seçerek gerekli ayarlar yapılabilmektedir.)
  • Telefonunuzun kablosuz ağ bağlantısı üzerinden ya da mobil şebeke ile internet erişimi olup olmadığını kontrol ediniz. İş yeri internetini kullanıyorsanız, bildirimlerin engellenmesi gibi bir durum söz konusu olabilmektedir. Bu durumda İş Bankası mobil onay kodu gelmezse, zil işaretini tıklayıp, mesajlar bölümüne mutlaka bakınız.
  • Telefonunuzun tuş kilidi aktif durumda iken, ‘’İçeriğin gösterilmemesi’’ şeklinde ayar yaptıysanız, mobil onay kodu görünmez, ‘’Ayarlar’’ menüsünden bildirimlerinizi tekrar ayarlamanız gerekmektedir.
  • Veri tasarrufu modu aktif ise, anlık mesaj gelmesi de engellenmektedir. Bu nedenle ‘’Ayarlar’’ menüsüne giriş yaparak ‘’Bağlantılar’’ menüsü üzerinden İşCep uygulamasının veri tasarrufu modundan çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Güç tasarruf modları açık ise, arka plan verilerini kısıtlayabilmektedir. Bu durumda gelen bildirimleri sadece telefon kullanıma girdiği anda görebilirsiniz. İş Bankası onay mobil kodu gibi anlık mesajlarınızı ekranda görmek için telefonunuzu güç tasarruf modundan çıkarmanız gerekmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir