Akbank, Türkiye’de yer alan özel bir bankadır. Belki duymuşluğunuz vardır, geçtiğimiz sene Akbank’ın tüm sistemleri, yani havale, eft, internet bankacılığı, şube bankacılığı, telefon bankacılığı gibi bütün sistemleri kitlenmiş ve 2 gün boyunca hiçbir hizmet sunamamıştı.
Müşterilerini ciddi anlamda mağdur eden banka, şimdilerde özür kredisi vermeye başladı. Akbank özür kredisi, temelde Akbank müşterisi olanların bu mağduriyete karşı alabilecekleri maaşın 40 katına kadar verilebilen bir kredi ürünüdür.
Temelde maaşın 40 katına kadar alınabiliyor olsa da bu miktarı alabilmek için hiçbir borcunuzun olmaması gerekiyor. Ayrıca kredi notunuz da iyi olmalı, maaşınızı Akbank’tan alıyor olmalısınız. Şimdi size birazdan Akbank özür kredisinin faiz oranları, başvuru şartları, kredi masrafları ve gelirinize göre ne kadar kredi alabileceğinize kadar birçok konuda bilgi aktaracağız. Bu bilgileri edinip rahatlıkla kendinize kredi alabilirsiniz.
Akbank Özür Kredisi Faiz Oranı
Akbank özür kredisi faiz oranı %2,17 olarak tahsil edilmektedir. 50 bin TL’ye kadar 36 ay, 50 bin TL üstü için ise en fazla 24 ay vadeli kredi alabiliyorsunuz. Aşağıda örnek kredi hesaplamalarını bulabilirsiniz.
50.000 TL
50 bin TL Akbank özür kredisini %2,17 faiz oranıyla ve 2,193 TL taksitle kolayca alabilirsiniz. Kredi 36 ay vadeli olursa 2,193 TL, 24 ay vadeli ise 2861 tl olarak ödemesi yapılmaktadır.
100.000 TL
100 bin TL kredi %2,11 faiz oranıyla verilmektedir. Toplamda 5676 TL taksitle bu krediyi en yüksek vade ay sayısı olan 24 ay ile alabilirsiniz. 24 ay boyunca 5676 TL ödediğinizde borcunuz bitmiş oluyor. Toplam yapacağınız geri ödeme ise 136 bin 224 lira oluyor.
Akbank Özür Kredisi Başvuru Şartları
Her kredide olduğu gibi Akbank özür kredisinin de başvuru şartları farklı olabiliyor. Aşağıda bu krediyi alabilmek için gerekenleri okuyabilirsiniz:
- 50 bin TL altı krediler için en fazla 36 ay, daha üst miktarlarda krediler için ise 24 ay verilebilmektedir.
- Kimliğiniz, kendi işi olanlar için vergi matrahı veya vergi dökümanı, maaş alanlar için ise bordro gerekmektedir. Ek bir belgeye ihtiyaç duyulursa banka bu konuda sizi bilgilendirecektir.
- Eğer zaten maaş müşterisiyseniz, herhangi bir belge getirmenize gerek yoktur.
- Şubeye gidilmeden en fazla 100.000 TL kredi verilebilir, daha yüksek tutarda krediler için şubeye gidilmesi gerekir.
- Belgesiz ve imzasız, şubeye gidilmeden kredi kullanabilmek yalnızca Akbank müşterileri için geçerlidir.
- Henüz Akbank müşterisi değilseniz, kredi alabilmek için T.C Kimlik kartınız, gelir belgeniz, ikametgâh belgeniz veya adresinizi gösteren bir resmi evrak, özel sektör çalışanı iseniz SGK Hizmet döküm belgeniz ile beraber Akbank şubesine gitmeniz gerekir.
- Banka gerekli gördüğü durumlarda bu belgeler dışında farklı belgeler ve kefil isteme hakkına sahiptir. Krediniz ön onay almış olsa dahi, son karar Akbank’a aittir.
- Gerekli görüldüğü durumlarda banka sizden kefil talep edebilir, özellikle kredi notu düşük bireyler için bu geçerlidir.
- Akbank, kampanyayı değiştirme ve durdurma hakkını saklı tutmaktadır.
- Kredinize hayat sigortası uyguladığınız takdirde, vefat ettiğiniz zaman borcunuzu sigorta şirketi ödemektedir. Sigorta uygulamadığınız takdirde, bankanın borçlunun malvarlıklarına el koyma hakkı vardır.
- Hayat sigortası primi yüksek değildir, örneğin 15.000 TL kredi için 357 TL kadardır. Fakat bu tutar, çekilen kredi miktarı, kişinin yaşı (yaşlı ise daha fazla sigorta primi), mevcut hastalık durumları gibi birçok hastalık faktörü belirlenerek ödenmektedir.
- Almayı planladığınız krediden %0,525 kredi tahsis ücreti alınmaktadır.
Akbank İhtiyaç Kredisi Masrafları
İhtiyaç kredisi masrafları kişiye göre değişebilmektedir. Bazı kişilerin kredi notu yüksektir, doğal olarak bankadan daha düşük faiz teklifi alır. Bazılarının ise kredi notu çok düşüktür ve yüksek faiz oranı teklifi alır. Ayrıca borçlarını aksatmış, ödememiş kişilerin sigorta primleri de yüksektir ve yüksek faiz oranı talep edilir. İşte Akbank ihtiyaç kredisi masrafları:
Kredi Tahsis Ücreti
Kredi tahsis ücreti, kredi alırken bankanın sizden kredi masrafı adı altında aldığı bir ücrettir. Toplam kredi tutarının binde 5,25’i oranında tahsil edilen bu ücret, krediye eklenerek ödeme planına dahil edilebilirken, kredi başında peşin olarak da ödenebiliyor.
- Örneğin 100 bin TL kredi için ödemeniz gereken tahsis ücreti 525 TL’dir. 50 bin TL kredi için 267,25 TL, 20 bin TL kredi için 105 TL’dir.
- İsteğe bağlı olarak alınan krediye hayat sigortası yaptırılabilir. Hayat sigortası, kişinin borcunu ödemeden vefat etmesi durumunda veya çalışamayacak kadar engelli hale gelmesi durumunda sigorta şirketi tarafından ödenmesi demektir. 15 bin TL kredi için ortalama 350 TL civarında hayat sigortası primi ödenir.
- Hayat sigortası primi; kişinin yaşına, şu anda sahip olduğu kronik veya akut hastalıklara, gelecekte oluşabilecek muhtemelen diğ
- er risklere göre hesaplanmaktadır.
- Örneğin kişinin yaşı 60 ise, 20 yaşındaki birine göre daha yüksek hayat sigortası primi ödeyecektir.
- Mevcut primler 35 yaşındaki biri için hesaplanmıştır.
- Faiz oranı, müşteriye bağlıdır. Müşterinin banka ile çalışma süresi, mevcut mevduatı, daha önce kullandığı kredi miktarı gibi pek çok değişkene bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Şu anda Borcum Varsa Özür Kredisi Alabilir miyim?
Evet, şu anda borcunuz olsa da olmasa da kredi alabilirsiniz. Fakat mevcut borcunuz, alacağınız kredi miktarını, tutarını ve dahi pek çok değişkeni önemli ölçüde belirler. Öncelikle mevcut gelirinize göre ne kadar kredi alabilirsiniz ona bakalım.
- Şu an ki şartlar altında, aldığınız kredinin aylık taksiti, gelirinizin %50’sinden fazla olamaz. Örneğin ayda 3,000 TL taksit ödeyecekseniz, en az 6,000 TL geliriniz olmalıdır.
- Son zamanlarda yapılan düzenlemeyle kişilerin sahip olabileceği maksimum kredi vadelerinde önemli güncellemeler meydana geldi.
- Artık 50 bin TL’ye kadar kredilerde en yüksek vade 36 ay, 50 bin TL üzeri kredilerde ise en yüksek vade 24 aydır.
- Buna göre mevcut faiz oranları ile işlendiğinde, aylık geliri 6.000 TL olan birisi 3.000 TL taksit ödeyebilir.
- 3×24’ten en yüksek geri ödemesi 72.000 TL’lik bir kredi ürünü alabilir.
- Dikkat edin, 72 bin Tl kredi değil, bu geri ödeme tutarıdır yani içerisine faiz dahil değildir.
Asgari Ücret Alan Biri Ne Kadar Kredi Alabilir?
36 ay vade ile hesaplandığında en fazla 48,000 TL kredi kullanabilir. Eğer kişinin kredi notu yüksekse, faiz oranı azalacağından dolayı ödeyebileceği maksimum kredi miktarı artar, doğal olarak daha fazla kredi çeker.
6000 TL Maaş Alan Biri En Fazla Ne Kadar Kredi Alabilir?
6000 tl maaş alan biri, 3000 tl taksit ödeyebileceği için doğal olarak daha fazla kredi alır diye düşünüyorsunuz ama durum öyle değil. Çünkü alınabilecek maksimum kredi vadesi 24 aya düştüğünden maalesef çok fazla artmıyor. En fazla 53.000 TL kredi alabilirsiniz.
10000 TL Maaş Alan Biri En Fazla Ne Kadar Kredi Alabilir?
10 bin TL maaş alan birisi en fazla 89 bin TL ihtiyaç kredisi alabiliyor. Çünkü kredi vadesi en yüksek 24 ay olup, faiz oranları da kısmen yüksek.