Trafiğe çıkan araçların ne kadar dikkat edilse bile kaza yapma olasılığı vardır ve bu araçlar hareket etmeden park halinde iken bile kaza ile karşı karşıya kalmaları muhtemeldir. Küçük büyük birçok insanın başına gelebileceği kazaların hemen sonrasında neler yapmamız gerektiğini ya da neler yapmamız gerektiği hakkında sizler için derleme yaptık.
Kaza Anında Nelere Dikkat Edilmeli?
Kaza yaptığınız anda, yaptığınızın şiddetinin büyüklüğü ne kadar olursa olsun insanlar korkar, heyecanlanır ve şoka girebilirler. Ancak duygusal yapıya sahip bizler ne kadar soğukkanlı olabilirsek yapacaklarımız o kadar sağlıklı ve mantıklı olacaktır. Çünkü kaza sonrası yapılan hatalar ile birçok kazanın daha yaşandığı ve birçok hayatın son bulduğu toplumumuzun gerçekleridir.
Öncelikle yapmış olduğunuz kazadan hayati tehlikeden ve yaralanmalardan uzak olmanızı umut ediyoruz. Tabi biz insanlar için zorlu ve endişeli geçecek bir dönem yaşamış olacağız.
Birer şoför olarak taşıtlarımızda mutlaka kaza tespit tutanağı bulunmamız gerekir. Yaralanma olmayan, maddi hasarlı kazalar sonucu başımıza ne zaman ne geleceğini bilemeyiz ve böyle bir durumda bu tutanak en önemli ihtiyacımız. Aracı olay sonrası hareket ettirmeden her açıdan alacağımız fotoğraf kareleri bizlere sonuç olarak önemli kılacaktır. Düzenleyeceğimiz tutanak ile birlikte aracımızı olay yerinden kenara çekebilirsiniz.
Yaralanmalı bir kaza gerçekleştiyse bunun tutanağı sadece kolluk kuvvetlerince yapılır. Kent merkezi yerinde sorumluluk bölgesi içerisindeki yerlerine göre Polis ya da Jandarma kuvvetleri kaza sonrası gelerek gerekli incelemeyi yaparlar ve resmi trafik kazası tespit tutanağı düzenlerler.