Borç beraberinde yeni borçların oluşmasına neden olur. Vakti zamanında insanlar peşin paraları varsa istedikleri ürünleri satın alabiliyorlardı. Parası yoksa olmasını bekliyor olsalar da borçları bulunmuyordu.
Kredi kartının yaygın olarak kullanıma açılmasının ardından, tüketici kredileri çekilmesi daha sonrasında ise ödenemeyen banka borçlarını yanında getirmiştir. Yani borçlarla borçları kapatmışızdır.
Zamanla oluşan borçlar ve faizleri ile ödeme zamanla daha zor bir hal alır ve ekonomik buhrana girmiş oluruz. Bu buhrandan çıkmanın en doğru yolu ile yine bizlere nakit paralar sağlayacak olan bankalardır. Bankalara borçlarımızı kapatmak için kredi başvurusu yapılmasının ardından kredi notumuz uyuyor mu, ödemelerimiz nasıl olacak? Gibi sorular peşi ardı gelir.
Borcumuz olan bankadan borç kapatma kredisi alırsak, banka bu duruma olumla bakar ve sizin elinize geçmeden kredi borçlarınızı kapatarak tekrar yeni bir ödeme planı çıkartırlar. Başka bankadan kredi kullanılacaksa kredi borcu olan banka ile yazışmalar neticesinde size verilmeden bankadan virman edilir. Genel olarak zaten bankaların çabaları anlaşma yollarıdır.
Burada dikkat edilmesi gereken husus yeni kredinizin faiz oranı, dosya masrafı gibi ödeyeceğiniz ayrıca ücretler, bankaların farklı kampanyaları olup olmadığı olmalıdır.
Borç Transferi Kredileri
Ülkemizde yasal olarak tüketici kredilerinin maksimum vade sayısı 48 ay olarak belirlenmiştir. Bu vadeden daha uzun kredi kullanamazsınız. Alacağınız borç kapatma kredisi, adından da anlaşılacağı üzere borç transferi kredisi olup size teslim edilmeden bankalar arasında ödenmektedir.
QNB Finansbank Borç Kapatma Kredisi; Tüketici gereken şartları sağlaması halinde esnek ödeme planları çerçevesinde alınacak krediler ile 48 ay vadelerde borçlarınızı kapatma imkânı sunuyor.
Vakıfbank Borç Kapatma Kredisi; 3 ile 18 ay vadelerde 20 bin liraya kadar kredi ve kredi kartları borçlarınızı taksitlendirebiliyorsunuz.
Şekerbank Borç Kapatma Kredisiyle alabileceğiniz maksimum kredi miktarı ise 100 bin liraya kadar. Ödeme planı ise 3 ay ile 48 ay arasında bulunuyor.
Akbank borç kapatma kredisi ise biraz daha farklı olarak dikkatleri çekiyor. Özellikle Axess kredi kartı sahiplerini borçlarından dolayı 9 ay taksitlendirme yaparak işlem yapılmasına olanak sağlıyor. Taksitlendirmeyi Akbank direkt kanalı ya da istediğiniz ATM üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunun için faiz ve komisyon uygulaması yapılıyor ve minimum 200 lira ile 20 bin lira arasındaki borçları kapsıyor.
Tek seferde ödemek yerine kredi kartı borcunuzu taksitlerde ödeme gücünüze göre, bütçenizi zorlamadan ödemek elbette daha avantajlı bir durum olarak görünüyor olabilir. Ancak borç kapatma kredileri ile borcun kapatılmasının ardından yine kart borçlarınızı artırarak ödemekte zorlanmamak adına harcamaların dikkat edilmesi, kart limitlerinin ödeyebilecek seviyelere indirgenmesi tüketicinin yapması gereken önemli başlıkları olarak sıralayabiliriz.