Ozel hastane fark ucretleri
ozel hastane fark ucretleri

Özel Hastane ve Tıp Merkezleri Fark Ücretleri

Herkes için öncelik elbette sağlık. Sağlık olmadığı sürece biz insanların hayattan tat alması, doya doya yaşamamıza kısıtlamalar getiriyor. Doğadaki bütün canlılara hitap etmiş olsa sağlık, biz insanların vazgeçilmezlerinin başında. Milyonlarca insanın hayatını sürdürdüğü ülkemizde sağlık problemlerini giderebilmek adına birçok yola başvuruluyor. Bu yolların başında ise hastaneler geliyor.

Sigorta kaydı bulunmayan ancak hasta olan kişilerin en çok sorun ettiği konuların başında hastane masrafları geliyor. Bu konuda sigortalı olan insanlar şanslı. Ancak her ne kadar devlet tedavi masraflarını karşılıyor olsa da kişilerin cebinden çıkacak masraflarda bulunuyor. Devlet Hastanelerine gitseniz dahi hanenize 6 lira katılım payı yazılırken bu rakam özel hastanelerde ise 15 lira olarak karşımıza çıkıyor.

Son dönemlerde insanların sayıları artan özel hastane ve tıp merkezlerine tedavi amaçlı başvurusunda artış yaşandı. Bu artış hastane sayılarının artmasına da neden oldu. Ancak özelde muayene ve tedavi masrafları elbette kişilerin cebinden daha fazla ücret çıkmasına neden oluyor. Devlete ait hastanelere oranla 4-5 katı daha fazla ücret ödenmesi mümkün. Burada ödenen fark ücreti hastaneler ve tıp merkezleri arasında farklılık gösteriyor. Bu da sağlık kuruluşunun kendi mevzuatına kalmış bir durum.

Acil durumlarda başvurduğunuz hastanelerde alacağınız tedavi için ise ücret ödenmiyor. Ancak hastaneler bu konularda ücret almak için ayrı bir çaba içerisindeler. Örneğin bir trafik kazası sonrası gittiğiniz özel hastaneye acilden giriş yaptığınız vakit fark ücreti ödenmeyecektir. Fark ücreti alınmayan diğer sebepler ise özellikle yoğun bakım üniteleri, yanık ve kanser tedavileri, organ nakli, diyaliz, kalp –damar cerrahisi ve yeni doğmuş çocuklara küvet hizmeti gibi sıralayabiliriz.

Peki Özel Hastanelerde Hangi Muayeneler İçin Ne Kadar Fark Ödeniyor?

Ağız yüz cerrahisi 43,20
Göğüs Hastalıkları 47,50
Deri ev Zührevi Hast. 43,20
Beyin ve sinir Cerrahisi 49,68
Mide 49,68
Enfeksiyon, Mikrobiyoloji 49,68
Metabolizma Hastalıkları 49,68
Fizik 45,36
Geriatri 51,84
Genel Cerrahi 51,84
Göğüs 47,52
Göz 43,20
Dahiliye 51,84
Kadın Hastalıkları 58,32
Kalp 62,64
Kulak Burun Boğaz 43,20
Böbrek Hastalıkları 49,68
Nöroloji 54,00
Ortopedi 43,20
Ruh Sağlığı 54,00
Üroloji 47,52

Tedavi sonrası çalışanların fark ücretleri eczanelerde ilaç alımı sırasında nakit olarak alınırken, emekli kişilerde ise bu işlem direk aldıkları maaşlardan kesintiye uğrayarak karşılanıyor. Üniversite Hastanelerinde ise alınan fark ücretleri biraz daha fazla olarak dikkat çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir