Kolay kredi almanin yontemleri
kolay kredi almanin yontemleri

Mobil uygulama ve İnternet bankacılığı aracılığıyla kredi çekmek mümkün olsa da bu başvurularda genellikle hazır limit tutarınca kredi verilmektedir. Kişilerin yüksek tutarlarda kredi çekmeleri için şubeye gitmeleri gerekmektedir. Kolay kredi alabilmek için şubeye gitmek zorunlu olsa da şubeye gitmeden önce aşağıdaki faktörleri değerlendirmek zorundasınız.

Bankalar kişilere kredi verirken bazı faktörleri göz önünde bulundururlar. Bunların başında; kredi notu, gelir bilgisi, borç-limit oranı ve sahip olunan gayrimenkuller yer almaktadır. Kolay kredi alabilmek için bu faktörler hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Kredi Notu

Bankaların kişilere kredi verirken dikkat ettiği en önemli faktör kredi notudur. Kredi notunun 1600 puanın üzerinde olması kredi çekme ihtimalini arttırmaktadır. Kredi notunu yükseltmenin birçok farklı yöntemi bulunmaktadır. Kolay kredi çekebilmek için öncelikle kredi notunu öğrenmeli ve başvurulacak olan kredinin tutarı yüksekse öncelikle kredi notu arttırılmalıdır.

Kredi notunu yükseltmenin en kolay yolu düzenli ödemeler yapmaktır. Kredi kartı ve kredi gibi borçların düzenli ödenmesi durumunda kredi notu en geç 3 ay içerisinde artacaktır. Asgari ödeme yerine dönem borcu veya toplam borcun ödenmesi, kredi notunu arttıran bir diğer sebeptir. Kolay kredi alabilmek için kişinin en az 1450 kredi notuna sahip olması gerekmektedir.

Başvuru Süreci

Şubeden yapılan başvurularda çalışanlar kişilerden bazı bilgileri talep eder. Kişinin kredi alabilmek için sahip olduğu gelirin üzerinde bir tutarı beyan etmesi, kredi almasını zorlaştırmaktadır.

Daha önce müşterisi olunan bankadan kredi çekmek çok daha kolaydır. Uzun zamandır kredi kartı kullandığınız veya maaş kartınızın bulunduğu bankadan kredi çekmek diğer bankalara oranla daha kolaydır.

Aylık Gelir ile Kredi Ödemesi Arasındaki İlişki

Bankaların kredi verirken dikkat ettiği bir diğer ayrıntı, kişinin mevcut geliridir. Kişi 5000 TL gelire sahipse çekeceği kredinin aylık ödemesi 2500 TL’yi geçemez. Bu gelire sahip bir kişinin 12 ay vadeli olarak çekebileceği maksimum kredi tutarı 25.000 TL olacaktır. Eğer geliriniz yeterli değilse başvuracağınız kredinin vadesini uzun tutmanız gerekmektedir.

Borç-Limit Oranı

Findeks veya bankalar üzerinden kredi notu çıkarıldığında Borç-Limit oranını görebilirsiniz. Limit, kişilerin yaptığı harcamalara göre sistem tarafından belirlenmektedir. Kişinin 30.000 TL limiti varsa ve toplam borcu 20.000 TL’nin üzerinde ise yeni kredi başvurusunda çekebileceği maksimum kredi tutarı 10.000 TL olacaktır.

Eğer başvuracağınız kredi tutarı borç-limit oranını geçiyorsa mutlaka toplam borcunuzu azaltmalısınız. Kredi finansmanı dışında nakit para bularak kredi kartı veya mevcut kredi borçlarınızı kapattıktan sonra yeni kredi başvurusu yapmak zorundasınız. Birçok kişinin dikkat etmediği bu ayrıntı sebebiyle kişilerin başvuru süreci olumsuz sonuçlanmaktadır.

Mevcut Krediler ve Kredi Başvurusu Sayısı

Son 6 ay içerisinde kredi başvurusu yapmışsanız ve bu başvuru reddedilmiş ise yeni bir kredi çekme ihtimaliniz düşük olacaktır. Reddedilen her başvuru, kişinin kredi notu düşürmektedir. Bu sebeple yeni başvuru yapmadan önce banka çalışanına bu durumu belirtmeli ve ona göre pozisyon almalısınız.

Mevcut kredileriniz varsa ve bunları düzenli ödeyemiyorsanız, yeni kredi başvurunuz reddedilecektir. Bu sebeple Borç-Limit oranı kısmında anlattığımız gibi mevcut borçlarınızı düşürmelisiniz. Kişiler, kredi çektiklerinde risk teşkil ettikleri için kredi notları kredi bitene kadar düşecektir. Krediler tamamen ödense bile bu durum kredi notuna 2-3 ay sonra yansıyabilir. Bu sebeple yeni kapatılmış bir krediniz varsa ve bu durum kredi notunuza yansımamış ise beklemek zorundasınız.

Bankaların dağıttıkları krediyi tahsil edememesi sebebiyle kredi çekmek giderek zorlaşmaktadır. Bankaların genel merkezleri bu konuda çok sıkı politika izlediği için kredi başvurusu yapmadan önce yukarıda anlattığımız tüm faktörleri dikkate almalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir