Kiralik kasa ucretleri
kiralik kasa ucretleri

Dolandırıcıların yeni yollar keşfetmesinin yanında değerli unsurlarımızın güvenini sağlamak için, emniyet tedbiri olarak kimsenin bulamayacağı düşüncesiyle evde farklı yerlere saklamak, hırsızların geliştirdiği teknoloji yardımlarından sonra mantıklı bir yaklaşım değildir.

Evlerimizde bulundurduğumuz en önemli paha biçilemeyecek unsurlarımız altın, mücevher gibi çok çabuk nakite çevrilebilen varlıklardır. Hırsızların da en çok rağbet gösterdiği bu değerlerin korunması bizim açımızdan zor bir husustur. Bu yüzden uzun uğraşlar sonucu elde ettiğimiz birikimler ile zar zor temin edebildiğimiz değerli maden,  evrak gibi kolay taşınabilen ancak yüksek miktar paralar eden eşyalarımızı korumamızın en kolay yolu bankalardan kiralayabileceğimiz kasalardır. Kiralama sonucu şahsınıza ait olan bu kasalara fiziki yapısı elverdiği sürece her şeyimizi koyabiliriz.

Peki bankalarda saklanan bu kasaların kiralanması nasıl olur, pahalı mıdır? Aslında saklayacağınız değerin fiyatına göre ve onu kaybedebileceğiniz, çaldırabileceğiniz riskine karşı sizin açınızdan çok düşük ücretler karşılığı olabilir. Bir diğer husus ise sizlerin paha anlayışınızdır. Ancak çok pahalı eşyalarınızın korunması adına olumlu bir adımdır.

Bankalarda kasa kiralamak ise sizlerin kimliğiniz ile istediğiniz banka şubesine giderek başvuruda bulunmanız ve gerekli prosedürün aşılması sonucu elde edebileceğiniz oldukça kolay bir işlemdir.

 Kiralık Kasa Ücretleri

Mücevher gibi değerli eşyalar artı güvenlik sebeplerinden dolayı evlerde saklanmamaktadır. Bunun yerine insanlar bu değerli eşyalarını bankaların kiralık kasalarına koyarlar. Kiralık kasaların ise belirli ücretleri vardır. Bankaların kiralık kasa ücretlerini ne kadar kiralanacağı ve hangi boyutta kiralanacağı etkiler. Makalemizde sizler için güncel  bazı bankaların kiralık kasa ücretleri hakkında bilgi vereceğiz. Ancak yine de belirtmekte fayda var. Bankalar arasında farklılıklar bulunduğu gibi şubeler arasında da bazı farklılıklar bulunabilir.

Akbank; küçük boy kasa 325 TL, orta boy kasa 380 TL, büyük boy kasa ise 490 TL’dir.

Denizbank; küçük boy kasa 275 TL, orta boy kasa 325 TL, büyük boy kasa ise 375 TL’dir.

Garanti Bankası; küçük boy kasa 380 TL, orta boy kasa 425 TL, büyük boy kasa ise 540 TL’dir.

Halk Bankası; küçük boy kasa 270 TL, orta boy kasa 325 TL, büyük boy kasa ise 325 TL’dir.

Ziraat Bankası; küçük boy kasa 275 TL, orta boy kasa 350 TL, büyük boy kasa ise 440 TL’dir.

Yapı ve Kredi Bankası; küçük boy kasa 245 TL, orta boy kasa 330 TL, büyük boy kasa ise 440 TL’dir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir