Arac alacaklara tavsiyeler
arac alacaklara tavsiyeler

İnsanlar her ne kadar taşıt kullanmasını çok iyi biliyor olsa da; trafikte nasıl hareket etmesi gerektiği hakkında uzmanlaşmış olsa da; alacağı araç için kulaktan dolma bilgilere sahip olsa da; mutlaka taşıt alımı öncesinde dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bu hususları atlamadan, araç alımı an’ındaki heyecandan dolayı kaçırabileceklerinizi hatırlatarak sizlere ayrıntılı bilgi vermek istedik.

Herkes araba tamircisi, oto kaportacı olamaz ve aracın hasarını, kazasını bilme gibi hünerleri bulunamaz. Elbette alacağınız aracı test ettireceksiniz, farklı kişilere göstereceksiniz ama bütün bu çabalarınız boşa çıkabilir ve maddi olarak zarara uğrayabilirsiniz.

Öncelikle Nasıl Bir Araç İstiyorsunuz?

Araba alacaksanız öncelikle sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir araç almalısınız. Kullanacağınız şartları, aracın sınıfı ile yakıt durumu, şehir içinde ya da dışında kullanacağınızı, kullanım sırasındaki bakımlarıyla size açabileceği masraflarla birlikte sizin bütçenizin karşılayabileceği bir taşıt olmalıdır. Bu yüzden alternatiflerinizi birkaç model ve sınıf için belirlerseniz sizin için daha elverişli olur.

Araç Alımında Bütçe Çok Önemli?

Taşıt ücretleri arasındaki farklar, özellik, donanım ile motor gücüyle aracın sınıfı arasındaki şartlardan kaynaklanmaktadır. Bu yüzden kişi alacağı aracın fiyatı, ne kadar bütçe ayırabileceğini, ya da taşıt kredisi ile alıyorsa mutlaka kredi şartlarını taşıyıp taşımadığını kontrol etmeli, yine kredili alım için kredi notuna bakmalı ve alacağı krediyi bankanın tahsis edip etmeyeceğini, kredi yasaklısı olup olmadığını araştırmalıdır. Çünkü aracın pazarlığını yaptıktan sonra, kredili satış için noterden araç alımı belgesi ile bankaya başvurduğunuz anda banka onay vermez ve siz borcunuzla birlikte ortada kalabilirsiniz.

Deneme Sürüşü Olmazsa Olmazlardan

Öncelikle alma talebinde olduğunuz araca binerek ani tepkimeler ile hızına, debriyajın kavrama durumlarına bakarak deneme sürüşü yapın. Araçtaki birkaç küçük ayrıntı sizi soğutabilir. Yani aldıktan sonra soğumaktan iyidir. Duvar kenarında araç camını açarak sabit hızda ilerleyin. Donanımsal olarak bir arıza olduğunda duvardan vuran ses size bilgi verecektir.

Araç Bulduysanız Mutlaka Kontrol Ettirin?

 Size uygun olan aracı bulduğunuzu, sizin şartlarınızı taşıdığını düşünüyorsanız aracınızın durumunu kontrol ettirmelisiniz. Bu oto sanayide birkaç tamirci olabilir. Ancak kişilerin otomobile bakış açıları farklı olacağından size uymayabilir. Bu yüzden ikinci el taşıt alımlarında ekspertiz görevi gören, gerektiğinde yazılı rapor tanzim edebilen firmalara götürerek ayrıntılı bilgi edinilmesi daha doğru olacaktır. Bunlarla birlikte araç muayene istasyonlarında son muayene sırasında aracın km’si ve özellikleri rapor sonucunda belirtilmektedir. Bulunduğunuz yerden bütün GSM hatları üzerinden PLAKA NO yazıp 5664 numaraya SMS ile başvuru yaparak aracın geçmiş bilgilerini mutlaka edinin. Çünkü burada aracın geçmişte yaşadığı hasarlar, hasar miktarları ve kazalar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu işlem için ücret ödeyeceğinizi unutmayın. Burada dikkat etmeniz gerekin bir diğer husus ise Şasi ve motor numarasındaki değişikliklerdir.

Yetkili servisinde bakımı yaptırılan araba alıyorsanız, bakım aralığı, tarihi ve km hakkındaki bilgileri servisten edinebilirsiniz. Zamanında bakımı yapılan araçların motorları iyi durumda olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir