3 bin lira maasla ne kadar kredi cekerim
3 bin lira maasla ne kadar kredi cekerim

Kredi kullanımı gün geçtikçe artan bir durum olmaktadır. Bankaların ihtiyaç kredileri, taşıt ve konut kredilerinin yanında dönem dönem farklı kampanyalarla sunduğu bayram kredileri, tatil kredilerine ilgi gittikçe artmaktadır. İnsanların herhangi bir şeye sahip olma ve yahut tatil ve gezilerini planlamasını finanse etmek için banka kredilerini bir çözüm olarak görmektedir.

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bankacılık sektöründe ki değişim ve gelişimle beraber birçok farklı kanaldan başvuru yapılabilir. Akıllı telefonların mobil bankacılık uygulamaları, sms ile başvuru, telefon bankacılığı ile başvuru ve direkt olarak bankaya gidip yapabilirsiniz.

Kredi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Bankaların kredi departmanlarının dikkat ettiği ve incelediği bir çok kriter vardır. Bir bankadan kredi kartı alabilirsiniz ama aynı kolaylıkla kredi alamayabilirsiniz ve ret yiyebilirsiniz. Öncelikle sigortalı ve düzenli bir işe sahip olmanız gerekiyor. Bu banka tarafından sizin sahip olduğunuz gelir tespiti için oldukça önemli bir durumdur.

Çalıştığınız yerde yatırılan sigortanızın maaşınızla paralel olması alacağınız kredi miktarını doğrudan etkilemektedir. Düzenli bir işe sahip olmanız tek başına yeterli bir etken değil. Daha önce sizin bankalarla olan ilişkiniz borçlarınızı zamanında ödemeniz kredi notunuzu, ciddi bir şekilde etkileyecektir. Bu durumda yapacağınız başvurunuzun olumlu ve olumsuz sonuçlanmasına önemli de bir etkendir. Ayrıca maaş belgenizin yanında herhangi bir ekstra geliriniz -kira geliri- varsa bunu da belirtmeniz oldukça önemlidir.

Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Kredi başvurusunda ki birden fazla etken kredi miktarı içinde aynı şekilde geçerli. Örnek olarak 3000 TL maaşla çekebileceğiniz kredi miktarı. Eğer evli iseniz eşinizin maaşının da ne kadar olduğu çok önemlidir. Ayrıca aktif olarak borçlu musunuz? Borçlu iseniz borç miktarınız nedir? Ödeme kolaylığı için yapacağınız uzun vadelerin sizlere faiz ödemesi olarak döneceğini unutmamak gerekiyor. 3000 TL maaşla belgelenebilir ek geliriniz ve başka bir kredi ödemeniz yoksa ayda 1500 TL ödeme ve 48 ay vade ile 50000 TL ihtiyaç kredisi, aynı ödeme miktarı ve 120 ay vade ile 97000 TL konut kredisi çekebilirsiniz.

Almış olduğunuz maaşa göre alabileceğiniz kredi tutarlarında özel bankalar kendi inisiyatiflerini kullanarak biraz daha esnetme yapabilirler. Burası her ne kadar doğru bir hareket olur bilinmez fakat özel bankalar size olan güvenini etkileyecek olumu faktörleri gördükleri zaman çok daha iyimser tavır sergiliyorlar. Sizde bu güven duyulacak müşteriler arasındaki yerinizi almışsanız alacağınız kredi tutarını da artırmış oluyorsunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir