2018 havale ücretleri

Aynı bankalar arasında yapılan para transferine havale denir.  Alıcı ve göndericinin aynı bankada bulunması ile yapılacak para transferidir.

Havale işlemleri banka şubesinden, ATM’lerden, internetten veya telefon bankacılığından gerçekleştirilebilir. Bu yöntemlerden internetten havale işlemi maliyet olarak en uygun olmasının yanı sıra hız olarak da en hızlısıdır.

Havale Ücretlendirmeleri

Müşteri memnuniyetini sağlamak ve müşteriyi elde tutmak için bazı bankalar internet bankacılığı üzerinden havale ve EFT işlemlerinden ücret talep etmedikleri gibi, banka şubesi kanalından yapılan işlemlerden de ücret kesintisi yapmamaya başlamışlardır. Böylece hem müşteri kayıpları azalmış, hem yeni müşteriler kazanılmış hem de mevcut müşteri memnuniyeti artırılmıştır.

Banka şubelerinden ve internet bankacılığı üzerinden havale işlemleri yapılabilir. Bunun için farklı fiyat tarifeleri uygulansa da şubelerden yapılan havale işlemleri internet bankacılığına kıyasla çok daha yüksektir. Ancak havale ücreti almayan bankalar da mevcuttur. 2018 havale ücretleri de merak edilen durumlardan olmaktadır.

Sık kullanılan bazı bankaların havale ücretlendirmesi;

  • Garanti Bankası havale ücreti 1,90 TL’dir.
  • İş Bankası havale ücreti 1,70 TL’dir.
  • Akbank havale ücreti 1,90 TL’dir.
  • Ziraat Bankası havale ücreti 1,50 TL’dir.
  • Finansbank havale ücreti 1,50 TL’dir.
  • Vakıfbank havale ücreti 1,00 TL’dir.
  • ING Bank havale ücreti 1,45 TL’dir.

Şu anda devam eden bu ücretlendirmelerle 2018 havale ücretleri aynı olur mu sorusu oldukça merak edilmektedir.

Havale Ücretlendirmesi Yapmayan Bankalar

Bankalar para transferi işlemlerinden genelde kesinti yapsalar da kızışan rekabet ortamında bazı bankalar müşteri sayılarını arttırmak adına para transferi işlemlerinin tamamı ya da bazıları için ücret kesintisi yapmıyorlar.

Küveyt Türk, ülkemizde katılım bankacılığı adına sektörde en önde gelen bankalar arasında yer almaktadır. Banka, müşterilerinden Eft ve havale ücreti almıyor. Ayrıca Kuveyt Türk’te açtıracağınız hiçbir banka hesabı için de hesap işletim ücreti alınmıyor.

Eft ve havale ücreti almayan bankalar arasında QNB Finasnbank da yer alıyor. Finansbank’a bağlı bir internet sitesi olan enpara.com ile yapılacak olan işlemlerde birçok avantaj sağlanabilir. Bu siteden internet üzerinden başvuru yaparak banka hesabı açtırabiliyorsunuz. Açtırdığınız hesaplardan hesap işletim ücreti alınmıyor. Ayrıca eft ve havale ücreti kesilmeyeceği de sözleşmede açıkça belirtiliyor. Bu site ile sanal ortamda bankacılık işlemlerini kolayca yapabilir, eft-havale ücretleri ödemeden işlemlerinizi çabucak halledebilirsiniz. Bu siteyi cazip kılan diğer bir özellik de başvurunun internet üzerinden hemen yapabilmesidir. Başvurunun yapılması halinde, başvuruyu yapan kişiye evraklar postalanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir