2018 konut kredileri
2018 konut kredileri

Uygun Konut Kredisi

Yaşadığımız dünya her bakımdan ele alınırsa ekonomik olaylar finansal işlemler ile bir bütün olarak ele alınırken, geniş bir pencereden bakılmaya çalışılmaktadır. Bütün dünyada gelişen finansal işlemler ve ekonomik olaylar tüm global ekonomiyi etkilemektedir. Ülkelerde bulunan bankalar bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar olarak bilinmektedir.

Ülkede değişiklik gösteren siyasi ve ekonomik faaliyetler ile global ekonomide gerçekleşen hamleler, faiz oranını belirlemede oldukça önemlidir. Ev sahibi olmak isteyen kişilerin sayılarının sürekli artış göstermesi yanında konut kredisi faizlerinin hangi noktaya geleceği sorusunu getiriyor. Bu yüzden 2018 en uygun konut kredisi merak edilen en büyük sorulardandır.

2017-2018 Değişimi

Türkiye önemli problemleri geride bırakarak talimatlar ile kredilerin düşmesi için harekete geçmiştir. 1,15 ve 125 bandında seyreden kredi faizleri önce 0,99’a daha sonra da 0,80 bandına düşmüştür. Bu düşüşe rekabet edebilmek için özel bankalarda da bu faiz oranlarını takip etmek zorunda kaldı. 2017 yılının ortalarına geldiğimiz bu günlerde konut kredisi faiz oranları 0,80 bantlarında tahsis ediliyor.

Ekonomi uzmanları 2018 yılında kredi faiz oranları konusunda ikiye bölünmüş durumda. Olağanüstü halin kalkması ile özellikle ev kredilerinde faiz oranlarının 0,60 seviyelerine inebileceği tartışılırken bazı kesimler tarafından yükseleceği tahminleri yapılmaktadır. Gelecekteki faiz oranlarını tahmin edilebilmesi için mevcut göstergelere bakılması yanlış olur. Zaman zaman ülke içerisinde ve küresel ekonomi de neler olabileceğinin, ekonomiye nasıl bir ivme kazandıracağının tahmin edilmesi elbette zor. Siyasi gelişmeler, faiz oranlarının belirlenmesinde oldukça büyük bir paya sahiptir. 2018 yılında yaşanabilecek olan siyasi adımlar ile Ocak aylarında faiz oranlarının yeteri kadar düşmesi beklenmektedir. Bu düşüşün özellikle konut kredilerinde olması beklenmektedir.

Kazanımlar Nelerdir?

Daha önce ev kredisi kullanmış kişiler, faiz oranlarının düşmesi ile borcun yapılandırmasını sağlayıp daha düşük bir ücret ödemek isterler. Yapılandırma işleminin bekleyen vatandaşlar dışında birçok müteahhit, inşaat şirketi ve bankalar da faiz oranlarının düşmesini beklemektedir. Düşen faizler ile konut piyasası canlanacaktır. Satışlar gerçekleşecek, şirketler daha çok paralar kazanırken kişiler daha az paralar ödeyerek ev sahibi olacaklar.

Siyasi anlaşmazlıkların halledilmesi ve ekonominin yeniden canlanması ile 2018 en uygun konut kredisi verecek bankaların, oldukça düşük faiz oranları ile insanlara hizmet edeceği beklenmektedir. Hem ev ihtiyacı olan kişiler hem de yatırım yapmak için konut kredisi faiz oranlarını takip edenler faiz oranlarının düşmesini beklemektedir.  Gelecekte ev alma hayali kuranlar merakla konut kredisi faiz oranlarını beklemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir