2018 burs ucretleri
2018 burs ucretleri

Milyonlarca yükseköğrenim gören öğrencilerin merakla bekledikleri kredi başvuru sonuçlarının ardından burs almaya hak kazanan öğrencilerin bekledikleri 2018 yılı KYK burs ücretleri de açıklandı. Peki 2018 yılı içinde öğrenciler ne kadar KYK Burs Ücreti Alacaklar?

2018 KYK Burs Ücretleri

Burs ücretleri hakkında açıklama yapan Maliye Bakanlığı önlisans ve lisans öğrenimindeki öğrencilerin 470 TL alacağını, yüksek lisans öğrencilerinin 940 TL, doktora öğrenimindekilerin ise 1410 TL alacağını duyurdu. Önceki yıl 425 TL olan burs ücretine 50 TL zam yapılmış oldu ve 475 TL üzerinden ödenmeye Ocak ay’ı itibariyle başlanılacak.

Burs Ödemeleri Ne Zaman

Yüksek öğretim öğrencileri kayıtlarının yapılmasının ardından Ekim ay’ından itibaren burs ödemelerini almaya başlıyorlar. Tabi bursun çıkması durumunda. TC kimlik numarasına göre yapılan ödemeler her ay başında 6-10 tarihleri arasında yapılıyor.

Öğrenci Kredileri Kesilir mi?

Öğrenim görürken çıkan krediler bu eğitimin durması noktasında kesiliyor. Kişi kayıt dondurursa, ayrılırsa, sağlık durumundan kaynaklanan eğitime devam edememe, yurttan çıkarılma cezası alanlar ve kesin kararlar sonrası mahkum olan öğrencilerin kredileri de kesintiye uğruyor.

KYK Bursu Kesilir mi?

KYK burslarının kesilmesinin en büyük nedeni öğrencilerin eğitiminde başarısız olmalarıdır. Bununla birlikte eğitim görmüş olduğu üniversiteden ayrılması, uzaklaştırılması, yine eğitimden vazgeçmiş olması durumunda burs kesintiye uğruyor.  Derslerden başarısızlık sınırı ise 3 dersten kalma yada toplam 12 kredili dersten başarısız olmak olarak özetlenebilir.

Burs ile Kredi Ücretleri Hangi Bankalardan Alınacak?

KYK bursu ile kredisi almaya hak kazanan öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumunun anlaşma sağlamış olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretlerini alabilecek. Bu öğrencilerin kendilerine özel olarak temin edilecek olan genç BANKKART’ları ile Ziraat Bankasının ATM’lerinden  çekebilecek. Bankamatik bulunmayan bölgelerde istenilirse banka şubelerinden de alınması mümkün olacak.

Beslenme Yardımında Artış

Yüksek Öğrenim yurtlarında barınan öğrencilere yapılan beslenme yardımı miktarlarında da değişikliğe gidildi. Günlük 9,5 lira alan öğrencilerin ücret tutarı 1,5 TL artışla 11 liraya yükseltildi. Eylül ay’ında ödenmeye başlanan yardım için sabah kahvaltısı için 3 TL, akşam yemeği için 6,5 TL olan ücret aylık 285 TL idi. Yapılan düzenleme ile bu tutar 330 TL oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir