Faizsiz kredi
faizsiz kredi

2017 yılının başlaması ile birlikte Halkbank’a ayrılan 1,3 milyar TL faiz desteği ayrılması Halkbank’ın birçok kişiye faizsiz kredi vermesine imkan tanımış durumda ve hala başvurular devam ediyor.

Halkbank’ın faizsiz kredilerinden yararlanmak için;

  • Makine
  • Araç
  • Ekipman
  • Demirbaş
  • İş yeri yenileme
  • Hammadde
  • Sermaye gibi talepleriniz olmalı.

Halkbank faizsiz kredi vererek esnafı ve zanaatkârları rahatlatarak büyümelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

İlk olarak en düşük kredi limiti 30.000 TL ve 60 ay vadeli olarak verilmesi mümkün. Bu şartlar altında 30.000 TL değerinde kredi alan birinin 60 aylık süreçte ödemesi 500 TL olarak hesaplanıyor.

Bir diğer faizsiz kredi veren kuruluşta bilindiği gibi KOSGEB; Resmi Gazete aracılığı ile yapılan açıklamalar dikkate alınacak olursa bu sene esnaf 30.000 TL, genç girişimcilere ise 100.000 TL faizsiz kredi sağlanacak.

Aynı zamanda Sanayi bakanlığı da KOSGEB’in esnafa 50.000 değerinde faizsiz kredi vereceğini ve bu kredinin ilk 12 ay içinde geri ödeme gerektirmediği, sonraki dönemde ise tutarın 8 takside bölüneceğini ve 3 ayda bir ödeme yapılması şartı ile 2 senede ödeneceğini ifade etti.

KOSGEB 2017 Yılın Kredi Başvuru Koşulları

KOSGEB’in vereceği 50 bin lira kredi başvurusu için, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmanız gerekmekte ve yeni yıl beyannamelerinizi güncellemelisiniz. Destek başvurularının artması ile uzanan kuyruklar ve sistem tıkanıklığı ile problem yaşayan çalışanlar ve başvuru sahipleri büyük uğraşlar vermişti.

Başvuruda tüzel kişilerden nüfus cüzdanı, imza sirküsü, Kayıtlı olduğunuz odaya ait oda kayıtı, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası istenilirken, son iki yılın gelir gider tabloları istenilirken, şahsi firmalardan da Nüfus Cüzdanı, İmza Beyannamesi, Oda kayıt belgesi, son iki yıl vergi levhası ve gelir gider defterleri istenilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir